Tarımsal kesinti nedir

Tarımsal kesinti programı ile tarımsal faaliyette bulunanların prim borçlarını sattıkları tarımsal ürün tutarından kesinti yapılarak ödemesine imkân veren bir sistemdir.

Tarımsal kesinti kimlerden yapılır?

Kesinti yapmakla yükümlü olan gerçek ve tüzel kişiler, tarımsal faaliyette bulunanlardan satın aldıkları ürün bedelinin brüt tutarı üzerinden prim borçlarına mahsuben ve borç tutarını geçmemek şartıyla 1/1/2014 tarihine kadar %1 bu tarihten sonra yapılacak alımlarda ise %2 oranında kesinti yapmak zorundadırlar.

Tarımsal kesinti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Üreticilerden tarımsal kesinti yapılıp yapılmayacağı programda sorgulama yapılarak tespit edilir. Bunun için üreticinin T.C. Kimlik Numarası ve ürün alım tarihi girilerek ekranda „‟Kesinti Ġçin Sorgulama Yap‟‟ butonu iĢaretlenir ve sorgulama yapılır.

SGK tarımsal kesinti nedir?

Tarımsal kesinti programı; tarımsal faaliyette bulunanların prim borçlarının sattıkları tarımsal ürün bedellerinden kesinti yapılmak suretiyle tahsil edilmesine imkan veren bir sistemdir.

Tarımsal tevkifat kesintisi yapmakla yükümlü olanlar bir ay içinde yapmış oldukları kesintileri en geç hangi tarihe kadar bildirmekle yükümlüdürler?

MADDE 8 – (1) Kesinti yapmakla yükümlü olan gerçek ve tüzel kişiler ay içinde yaptıkları kesinti tutarlarını, kesintinin yapıldığı ayı takip eden ayın sonuna kadar Kurum hesaplarına intikal ettirirler.

Müstahsilde bağkur kesintisi yüzde kaç?

Bağkur tevkifat muafiyet belgesi bulunduğu için bağkur %0 dır.

E kesinti programı nedir?

Tarımsal kesinti programı ile tarımsal faaliyette bulunanların prim borçlarını sattıkları tarımsal ürün tutarından kesinti yapılarak ödemesine imkân veren bir sistemdir. …

Tarımsal kesinti ne zaman ödenecek?

Çiftçilerin vergi iadesi taleplerinin alınmasına 31 Aralık 2021 tarihinde gün sonuna kadar devam edilecek. O güne kadar çiftçilere vergi iadesi ödemesi yapılmayacak. Ocak 2022'de ise dilekçelerde başvuran çiftçilerin vergi iadesi almaya hak kazanıp kazanmadıkları incelenmeye başlanacak.