Sığla ağacı nerede

Türkiye'de doğal olarak bulunan Anadolu sığla ağacı, özellikle Marmaris çevresi,Fethiye, Köyceğiz ve Dalaman Çayı dolaylarında endemik olarak bulunur. Denizli-Acıpayam-Alcı Orman İşletme Şefliği sınırları içinde, Dalaman Çayı boyunca yayılışı görülür. Isparta ve Burdur arasında da dar bir yayılışı bulunmaktadır.

Sığla ağacı nerede görülür?

Anadolu sığla ağacı (Liquidambar orientalis), dünyada Rodos ve Kıbrıs adalarıyla birlikte yalnızca Güneybatı Anadolu'da yayılış gösteren endemik (bölgeye özgü) bir ağaç türü.

Amerikan sığla ağacı hangi iklimde yetişir?

Yetişme ortamları olarak nemli ve sulak olan yerleri sevmektedir Sıcak iklimlerde yetişir.

Sığla ağacının özellikleri nedir?

Sığla ağacı özellikleri 25–40 m'ye kadar boylanan yaprak döken kalın dallı ve geniş tepeli bir ağaçtır. İlk bakışta çınara benzer. Yaşlandıkça, kabuğu koyulaşır ve derin çatlaklı bir görünüm alır. Elsi loplu yapraklar sürgünlere sarmal dizilmiştir.

Gerçek sığla yağı nasıl anlaşılır?

Sığla yağının içinde küçük daha koyu renkli noktacıklar olması onun orijinalliğine işarettir. Sığla yağı, her zaman tam homojen görüntüde olmayabilir. Yer yer ton farkları, siyah noktalar olması orijinal sığla yağında normaldir, kaliteye işarettir. Özellikle yılın ilk hasat ürünlerinde yaygındır.

Sığla ağacı hangi ülkelerde var?

Sığla ağacı, Altingiaceae familyasından günümüzde sadece Anadolu, Amerika ve Çin'de doğal olarak yayılış gösteren Liquidambar cinsine ait türlerin ortak adı.

Sığla ağacı hangi ülkede?

Sığla ağacının yetiştiği bölgeler Dünya üzerindeki tek doğal yayılış alanı Türkiye'nin güney batısı ile Rodos adasıdır.

Amerikan sığla ağacı Türkiye’de nerede yetişir?

Türkiye'de Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde sınırlı alanlarda yetişir. Yerel dilde "Günlük ağacı" olarak bilinen sığla, 20 metreye kadar boylanabilir ve görünüş olarak çınara benzer.