Şimşir kaşık nedir

Doğal şimşir kaşık, sıkı lif yapısıyla şişme yapmaması, kolay çatlamaması, ısı ileterek elinizi yakmaması, bakteri barındırmaz özelliği ve kolay temizlenebilir olmasıyla mutfağınızda ve sofranızda güvenle kullanabileceğiniz bir üründür. … Diğer tahta kaşıklara benzemez. Ağacın sağlamlığı kaşığına da yansır.

Şimşir kaşık nerede meşhur?

Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki köy halkının 20 yıl öncesine kadar ekmek kapısı olan kaşıkçılık, artık çok az sayıdaki usta tarafından devam ettiriliyor.

Şimşir kasik ne demek?

Sadece karadenizde yetişen şimşir ağacından üretilen kaşıktır. ağaç dere yataklarında ve kayalıklarda yetişir. … ağacın sağlamlığı kaşığına da yansır. ağaç öyle sağlamdır ki işlemesi bile çok zordur. bu kaşıklarla yemek yemesi ise çok sağlıklı ve daha zevklidir.

Yeni tahta kaşık nasıl kullanılır?

Zeytinyağı bir pamuk yardımı ile tahta kaşığın tamamına azar azar uygulanır. Uygulama sonrası 24 saat kadar kaşık kullanılmadan, yıkanmadan dinlendirilir. Yağlama işlemi kaşıkların çok daha uzun ömürlü olmasına, kararmamasına yardımcı olur.

Hangi ağaçtan kaşık yapılır?

Tahta kaşık yapımında genellikle şimşir, meşe veya armut gibi ağaçlar kullanılmaktadır. Küçük keser, törpü yardımıyla şekillendirilen kaşıklar genellikle Akseki, Gediz, Taraklı bucaklarında yapılmaktadır. Günümüzde yemek kaşıkları yanında süs, oyun kaşıkları da yapılmaktadır.

Şimşir ağacı nereden temin edilir?

Şimşir Ağacı Nerede Yetişir? Şimşir ağacı, ülkemizde Karadeniz bölgesinde yetişen bir ağaçtır. Doğu, Orta ve Batı Karadeniz'i kapsayan bölgede şimşir ağacına rastlamak mümkündür. Şimşir ağacı odunsu ağaç grubuna dahildir ve ülkemizde yetişen en sert ağaçlar arasında yer alır.

Şimşir tarak nerenin?

Sakarya'nın sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye Taraklı ilçesinde az sayıda usta tarafından el emeğiyle üretilen ve coğrafi işarete kavuşan şimşir tarağı ve kaşığının yürütülecek çalışmalarla daha fazla insana ulaştırılması hedefleniyor.

Şimşir kaşık neden yağlanır?

Şimşir kaşık nasıl yağlanır? Şimşir kaşık sert ve lifli bir ağaç yapısı sebebiyle yağlandığı vakit, gözeneklerinin içine yağı hapseder ve böylece içine su çekmeyi önlemiş olur. Dolayısıyla ağacın içine su girmeyince hem yumuşama yapmaz hem de yumuşamadan dolayı kararmayı önler.