Yumuşak mozaik kek tarifi

Mozaik kek tarifi nasıl yapılır?

Mozaik Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yoğun bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ilave edin.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya karışımını da üzerine ekleyin.
  4. Yağlamış olduğunuz kek kalıbına hamurun büyük bir bölümünü dökün.
  5. Kalan kek hamuruna kakao ekleyerek karıştırın.

Yoğurttan kek yapılır mı?

Kek yapmaya başlayan herkesin elinin gittiği ilk tariflerin başında gelir yoğurtlu sade kek. Evde süt olmadığı durumlarda ya da daha yumuşacık kıvamlı bir kek yapmak istediğimizde devreye hemen yoğurt girer. Kekinizin iç dokusunu yoğunlaştırır, kıvamını hafif nemli ve pürüzsüz hale getirir.

Baton kek fırında nasıl yapılır?

Tereyağı veya sıvı yağ ile yağlanmış baton kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız kek harcını içine boşaltın. Önceden ısıtılmış fırınına keki verin ve pişmeye bırakın. İlk 25 dakika fırının kapağını açmayın ve kürdan testi ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol edin.

Zebra kek nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Zebra Kek Tarifi (Yumuşacık) Nasıl Yapılır?

  1. Bir karıştırma kabımıza yumurta ile şekeri alalım ve köpürene kadar çırpalım.
  2. Ardından süt, sıvı yağ, un kabartma tozu, vanilya ilave edip tekrar çırpalım.
  3. Bu malzemeye kakao katmadan hamurumuzu ikiye bölelim.
  4. Böldüğümüz hamur harcına kakao muzu ilave edip tekrar çırpalım.

Mozaik desenli kek nasıl yapılır?

Mozaik Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ ilave edilir.
  3. Un, kabarma tozu ve vanilya karışımın üzerine elenir ve karıştırmaya devam edilir.
  4. Yağlanmış kalıba hamurun büyük bir bölümü dökülür.
  5. Kalan kısmına kakao eklenerek hamur karıştırılır.

Kekin içine süt yerine ne konur?

Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.

Kek de süt mü yoğurt mu?

Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.