Yonca ekimi nasıl yapılır

Yonca tohumları, traktör ve makineler aracılığıyla sıra halinde ekilirler. Ekim derinliği yaklaşık 0,6 cm'dir. Sıralar arasındaki mesafe normalde 20 cm veya daha azdır. Ekimden yaklaşık bir hafta sonra, ilk filizleri göreceksiniz.Jul 24, 2019

1 dönüme kaç kg yonca ekilir?

Yonca tohumu dönüme ne kadar atılır sorusunun cevabı sertifikalı, kaplı yonca tohumlarından dekara 5 kg, kapsız yonca tohumundan dekara 3-4 kg tohum ekimi önermekteyiz. Yonca desteklemesi olan bir yem bitkisidir. Verimi 7 yıl kadar uzayabilir. Yonca ekim zamanı ilkbahar ve sonbahardır.

Yonca ne zaman ekilir?

Yonca genel olarak Akdeniz ikliminin egemen olduğu yörelerde sonbaharda, diğer serin iklim yöre- lerinde ise ilkbaharda ekilmelidir. Ekim zamanının belirlenmesinde toprak sıcaklığı ve nemi etkilidir. Yöremizde yonca ekimi; Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki mevsimde yapılabilir.

Yonja ne zaman ekilir?

Yonca ekimi sonbahar veya ilkbaharda gerçekleşir.

Yonca kaç yılda bir ekilir?

Sonbaharda kurulan yoncalık, bir sonraki yaz başından itibaren ürün vermektedir. Yonca en yüksek verimi üçüncü yılda vermekte ve daha sonra verim düşmektedir. Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir.

1000 metrekareye kaç kilo yonca tohumu gider?

arkadaşlar yonca 1000 metre kareye 4 kilo mübzerle ekilir.

10 dönüm tarlaya kaç kilo yonca ekilir?

Yonca ekimi sonbahar veya ilkbaharda gerçekleşir. İlkbaharda yonca ekmek daha yaygındır. Ortalama olarak, hektar başına yaklaşık 20-40 kg tohum gerekir (1 ton = 1000 kg ve 1 hektar = 10.000 metrekare).

1 dönüme kaç kilo yonca ekilir?

Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 – 3 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 300 – 800 kg'dır.