Voltrun şarj istasyonu

Voltrun şarj istasyonu kimin?

Veysel Yurdagel: Voltrun, Zebra Elektronik A.Ş.'nin elektrikli araç şarj istasyonu markası. Zebra Elektronik A.Ş., 2011 yılında henüz elektrikli otomobil endüstrisi için bile erken sayılabilecek bir dönemde kuruldu.

Elektrikli araç şarj kaç para?

GÜNCEL FİYATLAR Yaygın bir elektrikli şarj hizmeti veren kuruluşun fiyat tarifelerinden yapılan derlemeye göre, AC Tip 2 soketler için 7.4 kW'a kadar olan şarj hizmeti dakika başı 25 kuruştan 55 kuruşa çıkarken 50 kW'a kadar olan DC CCS ve CHAdeMO soketler için şarj maliyeti dakika başı 1,7TL'den 3,9 TL'ye çıktı.

Türkiyede kaç tane elektrikli araba şarj istasyonu var?

Araçların kullanımının yaygınlaşması için şarj istasyonlarına erişim önem arz ediyor. Türkiye'de 3 bin 457 şarj istasyonu bulunuyor. Bunların 818'ini özel kullanım amaçlı şarj istasyonları oluştururken, 2 bin 639'u halka açık olarak yer alıyor.

Voltrun nedir?

Voltrun, Zebra Elektronik A.Ş.'nin tescilli elektrikli araç şarj istasyonu ağı ismidir. Voltrun üyeleri, tek bir hesapla tüm Türkiye'deki Voltrun istasyonlarında ve Voltrun'ın anlaşmalı olduğu diğer istasyonlarda elektrikli araçlarını şarj edebilirler.

Elektrikli araç şarj istasyonu kaç kw?

İki tür Elektrikli araç şarj istasyon sistemi vardır. AC şarj istasyonları ve AC şarj üniteleri olarak da adlandırılan sistemler genelde kişisel kullanımlar için olup uzun şarj (6-8 saat )sürelerine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu sistemlerde şarj kapasitesi en fazla 22kW olmaktadır.

Elektrikli şarj istasyonu nasıl çalışır?

Bir AC şarj cihazı, bir aracın şarj cihazına AC (Alternatif Akım) sağlar ve böylece elektrikli araç bataryasını şarj eder. Daha hızlı şarj, DC (Doğru Akım) teknolojisi ile gerçekleşir. DC hızlı şarj istasyonu, şebekenin AC kaynağını doğru akıma dönüştürerek, DC teknolojisi doğrudan araç bataryasına güç sağlar.

Elektrikli araba 1 deposu kaç liraya dolar?

Elektrikli araçlarda yakıt maliyetinin normal araçlara göre yaklaşık yüzde 80 daha az olduğu hesaplanıyor. Ev ve iş yerlerindeki elektrikli araç şarj istasyonlarında 100 kilometrelik bir dolum, gece saatlerinde 6-7 lira, gündüz saatlerinde ise 8-10 liraya mal oluyor.