Türk dil kurumu na göre petrol sözcüğünün türkçesi

Türk Dil Kurumu’na göre petrol sözcüğünün Türkçesi nedir?

Bazı yabancı sözcüklere yeni karşılıklar belirleyen Türk Dil Kurumu, "petrol" kelimesini "yer yağı", "doğal gaz"ı da "yer gazı" ismiyle Türkçeye kazandırdı. Türk Dil Kurumu (TDK), bazı yabancı sözcüklere yeni Türkçe karşılıklar belirledi. "Petrol" kelimesine "yer yağı", "doğal gaz"a ise "yer gazı" karşılıkları bulundu.

Türk Dil Kurumu’na nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Türk Dil Kurumu'na şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türk Dil Kurumuna şeklinde olmalıdır.

Türk Tarih Kurumu na nasıl yazılır?

Kurumun adı 1935 yılında “Türk Tarihi Araştırma Kurumu” olarak değiştirilmiş, daha sonra ise “Türk Tarih Kurumuna çevrilmiştir.

TDK da mı de mi?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre “bağlaç olan da / de'nin yazılışı” için kural çok basit: “Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi.

Kurumunun nasil yazilir?

Kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve iş yeri adlarına gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisine, Türk Dil Kurumundan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığının; Bakanlar Kurulunun, Danışma Kurulundan, Yürütme Kuruluna; Türkiye Büyük Millet …

Türk Tarih Kurumunun kısaltması nedir?

Türk Tarih Kurumu (kısaca TTK), Türk tarihinin ilk kaynaklardan araştırılması amacı ile Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifi sonucu 12 Nisan 1931'de kurulmuş bir araştırma kurumudur.

TDK da mı TDK da mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle T.D.K şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı TDK şeklinde olmalıdır.