Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?
Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?
- Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
321 poğaça hamuru nasıl yapılır?
3 2 1 Poğaça Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurta beyazı, yoğurt ve yağı alarak karıştırın.
- Üzerine tuz, şeker, kabartma tozu ve sirkeyi de ilave edin. …
- Poğaça harcını çok az ele yapışacak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan ufak parçaları alın ve elinizde yuvarlayın, ardından bastırın.
Mayasiz poğaça nasıl yapılır?
Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, sıvı yağ, yumurtayı geniş bir kaseye alın. …
- Elemiş olduğunuz unun yarısını, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. …
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmiş olmasınız.
- Hamuru önce 4 eşit parçaya, ardından her parçayı 3 eşit parçaya bölerek toplamda 12 adet hamur parçası elde edin.
Poğaçaya tuz ne kadar katılır?
5 su bardağı elenmiş un, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı su, 1 şu bardağı sıvı yağ ve yumurta birinin sarısı üste sürülecek.
Sade poğaça hamuru nasıl yapılır?
Sade Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba; ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı koyup, parmağınızla karıştırarak mayayı eritin.
- Üstüne, yumurta beyazını, tuzunu, ve yağı ilave edip güzelce karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
Kuru poğaça nasıl yapılır?
Kuru Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, margarin, sıvı yağ, yoğurt yoğurulur.
- Kalan un ve kabartma tozu da eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- Tepsiye yağlı kağıt serip yuvarlak bezeler şeklinde dizilir.
- Ayırdığımız yumurta sarısı üzerine sürülür. 180° fırında pişirilir. Afiyet olsun.
11-Nov-2014
Gevrek poğaça nasıl yapılır?
Ağızda Dağılan Peynirli Gevrek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
- Ortasına peynir koyup poğaçalar şekillendirilir.
- Yağlanmış tepsiye dizip streçle kaplanır.
- Buzdolabında 1 saat bekletilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 190 derecede pişirilir. Afiyet olsun :))
28-Aug-2015