Tuvaletten sıçrayan su necis midir

Tuvalette taharet yapılırken de suyu etrafa ve çamaşırımıza sıçratmamak gerekir. Eğer sıçramış ise o su temiz olmayabilir, onun için çamaşırın değiştirilmesi daha güzeldir. Bu sıçrama avuç içi kadar ise fetva noktasında ona müsaade vardır.04-Sept-2020

Banyoda sıçrayan su necis midir?

Bu üzerimize sıçrayan sular necis midir, bunun temizlenmesi gerekir mi? Cevap: Abdestte, gusülde kullanılan suya Müstamel, kullanılmış su denir. Bu su, İmam-ı a'zam hazretlerine göre kaba necasettir. … Bununla necaset temizlenir, fakat, abdest alınmaz ve gusül edilmez.

Su sıçraması abdesti bozar mı?

"Abdest suyunun elbiseye sıçramasının sakıncası var mıdır?" sorusunun cevabı şu şekilde: Abdest ve gusülde kullanılmış sulara 'mâ-i musta'mel' (kullanılmış su) denir. … Bu sebeple bu tür sular değdiği yeri kirletmiş olmaz (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 70-71).

Namaza engel olan necaset miktarı ne kadardır?

HANEFİ MEZHEBİNE GÖRE, namazın kabul olmaması için bilinen katı necaset miktarı (4.8 gr.) akıcı necasetlerde, açık el ayasındaki suyun yüzü genişliği kadar olan bir yüzeydir. ŞAFİİ MEZHEBİNE GÖRE, necasetin zerresi dahi namaz kılmaya engeldir, temizlenmesi yani yıkanması farzdır.

Idrar sıçrayan kıyafetle namaz kılınır mı?

Giyilen kıyafete yemek sıçraması ya da necis (pis) olmayan şeylerin değmesi namazımıza engel olmayacak iken necis miktarı aşılan çamaşırda ibadetlerin yerine getirilip getirilmediği yorum konusu olabilmektedir. Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir.

Kullanılmış su necis midir?

Cevap: Abdestte, gusülde kullanılan suya Müstamel, kullanılmış su denir. Bu su, İmam-ı a'zam hazretlerine göre kaba necasettir. İmam-ı ebu Yusuf hazretlerine göre, hafif necasettir. … Necaset temizlemekte kullanılmış sular, bir yerde birikirse, bu suya bulaşan şeyler, pis olur.

Su az ise gusül nasıl alınır?

Gusülde bıyık, saç ve sakal diplerine suyun iyice işlemesi için ovuşturulur. Göbek boşluğu, küpe delikleri dikkat edilerek yıkanır. Böylece gusül abdesti almış oluruz. Su olmadığı durumlarda teyemmüm ile boy abdesti alınabilir.

Abdest aldıktan sonra kurulanmak günah mı?

Abdest alan kişi, abdest organlarındaki ıslaklığı havlu vb. bir şeyle kurulayabileceği gibi, kurulamadan da bırakabilir. … Ancak abdest alan kişi, abdest esnasında bir organını yıkadıktan hemen sonra, alerji vb. özür sebebi ile kurulama ihtiyacı duyarsa, bunu yapmasında bir sakınca olmaz.