Trabzon hurması pekmezi nasıl yapılır

Trabzon hurma pekmezi nasıl olur?

Süzülen Hurma Suyu son kez kazana alınarak Pekmez kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Kaynatıldıktan sonra içerisine ceviz ve bal kabağı ilave edilerek soğumaya bırakılıyor. Karadeniz'de hurma dışında neredeyse yenebilen her meyvenin pekmezi yapılır” ifadelerini kullandı.

Cennet Hurması reçeli olur mu?

Cennet hurmasının faydalarından yararlanmak isterseniz tatlı, kurultulmuş hali ya da reçel olarak sofralarınıza getirebilirsiniz.

Cennet Hurması kompostosu nasıl yapılır?

Trabzon hurması komposto Hurmaları yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp sekiz parça halinde dilimleyin. Tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Su kaynayınca içine cennet hurmalarını atın, 5 dk kaynatın. Ocağı kapatıp, ılınınca buzdolabına kaldırın.

Hurma pekmezi nasıl yapılır?

Kış aylarında hastalıklara karşı direnç kazanmanıza yardımcı olur. Hurma Pekmezi Nasıl Tüketilir? Hurma pekmezini, tahin veya yoğurt ile karıştırabilir, aperatif olarak yiyebilir veya salatalar, pişmiş ürünler ve tatlılarda rafine şekere sağlıklı bir alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Hurma pekmezi olur mu?

Hurma pekmezi genellikle Karadeniz'in en çok sevilen meyvesi Trabzon hurmasıyla yapılır. Bu pekmez için öncelikle olgunlaşan Trabzon hurmaları toplanır.

Pekmez toprağı nereden satın alınır?

Ülkemizde adeta bir geleneğe dönüşmüş olan pekmez yapımında kullanılan pekmez toprağı çoğunlukla Toros Dağları'nın bulunduğu bölgelerden, özellikle Antalya, Muğla, Burdur gibi şehirlerimizden elde ediliyor.

Cennet hurması marmelatı yapılır mı?

Cennet hurması veya Trabzon hurması olarak adlandırılan, içeriğindeki pektin oranının yüksekliğinden dolayı reçel veya marmelat yapmaya en uygun meyvelerden biri… Kendine özgü aroması olan cennet hurması marmelatını tatlı niyetine veya kahvaltıda kaymakla tüketebilirsiniz.