Toptan ezine peyniri

Ezine peyniri ne sütünden yapılır?

Genelde tam yağlı sütten üretilen peynir, geleneksel olarak keçi sütü, koyun sütü ve inek sütünün karışımından meydana gelir. Günümüzde ise süte göre keçi, inek ve koyun Ezine peynir çeşitleri bulunur. İnek sütünden yapılan Ezine peyniri daha beyaz rengi ile ayırt edilir.

Ezine peyniri nasıl anlaşılır?

Ezine Peyniri aldığınızda hafif ekşimsi bir tat ile beraber orta sertlikte olmalıdır.Hafif ekşi olmasının nedeni tamamen soğuk hava depolarındaki bekleme süresi ile alakalıdır. Bu nedenle peynir ne kadar uzun süre dinlenmişse o kadar kalitelidir. Aslolan Ezine Peyniri aslında koyun peyniridir.

Ezine peyniri hangi yöreye ait?

Türkiye'de en sık tüketilen yöresel peynir çeşitlerinden biri olan Ezine peyniri, isminden de anlayacağınız gibi Çanakkale'nin Ezine ilçesine özgü bir süt ürünüdür. Ezine peyniri, eşsiz aroması ve lezzeti ile kahvaltı sofralarına çok yakışan bir peynir çeşididir.

Bir teneke Ezine peyniri kaç para?

1750 TL. Ezine yöresinde doğal beslenen koyun, keçi, ineklerin soğutuculu tanklarda toplayıp hijyenik şartlara uyum sağlayarak fabrikamıza getirdiğimiz sütlerini kendimize has oranlayarak karıştırıp içine sadece şirden mayası ve tuz atıyoruz ve size enfes SEZGİN NS EZİNE PEYNİRİNİ sunuyoruz.

Ezine peyniri kaç kilo sütten olur?

İnek sütünü 1.15 TL'den, keçi sütünü 1.70 TL'den, koyun sütünü 2.50 TL'den satın alıyorlar. 7 kg inek veya keçi sütünden 1 kg beyaz peynir, 6 kg koyun sütünden 1 kg beyaz peynir üretiliyor. Topladıkları sütün kremasını çıkarmadan, tam yağlı süt ile peynir yapıyorlar.

Ezine peyniri kaç litre sütten?

Ezine Peyniri Ev Yapımı : Şimdi en başta benim tavsiyem 8 kg inek sütü 2 kg koyun sütü emin olun kokusu olmadığı gibi lezzette muhteşem bir değişim olacaktır.

Iyi bir peynir nasıl anlaşılır?

Peynir ne fazla sert, kuru, kırılgan, kolay ufalanabilir ne de çok yumuşak olmalı, hele süngerimsi yapıda hiç olmamalıdır. Peynirde küf, amonyak, yemimsi, sabunumsu ve mayamsı gibi kokular hissedilmemelidir. İdeal bir peynirin tadı ekşi, keskin, yakıcı, acı, metalik, mayamsı ve çok tuzlu olmamalıdır.