Toprakta yetişen bitkiler

Havuç, ayçiçeği, bakla, kuru fasulye, susam, şeftali,tütün, kestane, funda, turp, kereviz, çam, eğrelti otu ve pancar kumlu topraklarda yetişen bitkiler arasındadırlar.30-Jun-2015

Siltli toprakta ne yetişir?

Killi toprakta yetiştirilmeye uygun olan bitkilerden bazıları; karpuz, ayva, ahududu, ayçiçeği, kiraz, çilek, taze fasulye, tütün, bakla, şeftali, kayısı, armuttur. Ayrıca manolya, köknar, soya fasulyesi, badem, ladin, susam da killi topraklarda yetiştirilen bitkilerdendir.

Killi toprak nasıl verimli hale gelir?

Killi topraklara organik katkı maddesi ilave ederek, toprağa kum, çakıl, kireç taşı karıştırılarak, iklim şartlarına göre toprak işlenerek ve havalandırılarak toprağın drenajı geliştirilebilir.

Asidik topraklarda hangi bitkiler yetişir?

Aramanız Asitli toprakta en iyi ne yetişir bu kapsamlı 101 listesiyle bitiyor Asit Seven Bitkiler bahçeniz için!

  • Amaryllis. Bitkisel isim: Hippeastrum. …
  • Andromeda. Bitkisel isim: Andromeda polifolia. …
  • Elma. Bitkisel isim:Malus. …
  • Chokeberry. Bitkisel isim: Aronia melanokarpa. …
  • Roka. …
  • Aster. …
  • Açelya. …
  • Fesleğen.

Kireçli toprakta hangi sebzeler yetişir?

Ayrıca kireçli toprak, su tutma ve işlenebilirlik konusunda da humus eklenerek iyileştirilebilir. Ispanak, lahana, mısır, lahana gibi sebzeleri ekmek için elverişli bir toprak olan kireçli toprakta leylak, weigela, filbahri, zambak gibi bitkiler de yetiştirilebilir.

Killi toprakta en iyi ne yetişir?

Nemi seven bitkiler için idealdir. Kilin suyu tutma özelliği vardır. Killi toprakta yetişen bitkiler şu şekilde sıralanabilir; ahududu, manolya, ayva, soya fasulyesi, taze fasulye, badem, nar, karpuz, köknar, çilek, ayçiçeği, kiraz, bakla, ladin, susam, şeftali, tütün, kayısı ve armut.

Kumlu tınlı toprakta ne yetişir?

Kumlutınlı topraklarda fasulye, bezelye, ıspanak, pancar, şalgam, kereviz iyi yetişir. Orta ağırlıktaki tınlı toprakları ise karnabahar ve lahana türleri severler. Humus bakımından zengin olan bu tipteki topraklar, çabuk ısınıp kolayca işlenebildiklerinden dolayı turfanda sebzeciliğe de uygun gelmektedirler.

Verimsiz toprak nasıl verimli hale gelir?

Toprak organik maddesini arttırma çalışmaları yapılmalıdır. Bir diğer uygulama da; baklagil yem bitkisi sınıfında olan fiğ, macar fiği, yonca vb. yem bitkilerinin uygun zamanda ekilip çiçeklenme dönemlerinde sürülerek toprağa karıştırıldığı yeşil gübreleme uygulaması olabilir.