Tarım makinaları ve teknolojileri mühendisliği

Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği bölümü ne iş yapar?

Traktörler, ilaç ve gübreleme araçları, toprak işleme makineleri, hasatta kullanılan makine ve ekipmanlar, hayvancılıkta kullanılan ekipmanlar ve tarım makinelerin tasarımı gibi tarımla ilgili alanların tamamı bölüm mezunlarının sorumlulukları arasındadır. Özel sektörle birlikte kamu kurumlarında da çalışabilirler.

Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Hangi Üniversitelerde Var?

Üniversite AdıFakülte/YüksekokulTaban Puanları
EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)Ziraat Fakültesi238,87296
ANKARA ÜNİVERSİTESİZiraat Fakültesi236,40091
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)Ziraat Fakültesi233,61777
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİZiraat Fakültesi232,80339

Tarım Makineleri Bölümü 2 yıllık nedir?

Tarım makineleri bölümü, bu alanda üretim yapan kamu kurumları ile özel sektöre bağlı kuruluşlarda görev alacak ya da makinelerin satışını, bakımını ve onarımını yapacak deneyimli teknikerler yetiştirmeyi hedefler. 2 yıllık bir üniversite ön lisans programı olan bölüm, meslek yüksekokulu kapsamında eğitim verir.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ne zaman kuruldu?

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 30 Mart 1983 tarihinde üniversitenin ikinci fakültesi olarak Antalya'da kuruldu. Eğitim-öğretime, 1984–1985 öğretim yılında Bahçe Bitkileri Bölümüne öğrenci alınmasıyla başlandı.

Tarım Makineleri ve teknolojileri mühendisliği nerede çalışır?

Ayrıca Tariş, Çukobirlik, Antbirlik gibi tarım kooperatiflerinde, gıda maddeleri, tarım ilaçları ve makineleri üreten fabrikalarda, özel çiftliklerde çalışabilirler.

2 yıllık tarım bölümü mezunları ne iş yapar?

Tarım Teknolojisi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, bitkisel üretim alanında faaliyet gösteren firmalar tohumculuk firmaları, fidancılık firmaları, sebze ve fide üretimi yapan firmalar, tarımsal ilaç bayiliği, tarımsal gübre bayiliği, tarım ürünlerinin depolanması ve muhafazası, tarım ürünlerinin …

Tarım mühendisliği hangi bölümde?

Ziraat mühendisliği genel olarak tarımsal üretim ve işletme anlamında faaliyet gösteren bir mühendislik dalıdır. Ziraat Mühendisleri teknolojiyi tarım prensipleri ile birleştirerek tarımın daha sağlıklı ve verimli koşullarda yapılmasını sağlayan bir mühendislik dalıdır.