Sırtta fıtık belirtileri

Sırt fıtığının belirtileri arasında; boyun, sırt ve kollarda ağır, karıncalanma, yürüme bozuklukları, huzursuzluk, kollarda ve bacaklarda güçsüzlük, idrar ve büyük abdest kontrolünün bozulması yer almaktadır. Sırt fıtığı ortaya çıktıktan sonra ağrı göğüs bölgesinden yana doğru çok şiddetli bir şekilde gelişebilir.

Sırt fıtığı ağrısı nereye vurur?

Torakal Disk Hernisi (Sırt Fıtığı) Tanısı -Vücudun sırt kısmından başlayıp ve bir veya her iki bacağı dolaşan ağrı. -Bir veya her iki bacağın bazı bölgelerinde uyuşma veya karıncalanma. -Bir veya her iki bacağın belirli kaslarında kas zayıflığı.

Sırtta fıtık nerede olur?

Sırt bölgesinde 12 omurun bulunduğu omur arasında bulunan kıkırdağın aniden dışarı fırlaması sonucu omuriliğin direkt basısına neden olan fıtık grubudur.

Sırttaki fıtık nasıl anlaşılır?

Bulgular. Sırt fıtığında sırt ağrısı hemen her hastada vardır. Fıtığın yerine göre karın kasları ve bacaklarda güçsüzlük ve felç olabilir. Gövde ve bacaklarda duyu kayıpları, hissizlik ve uyuşukluklar, karıncalanmalar görülebilir.

Sırt fıtığı tehlikeli midir?

Torakal disk hernisi, halk arasında sırt fıtığı olarak adlandırılan hastalıktır. Nadir görülen ancak görüldüğü zaman da ciddi anlamda fonksiyonel bozukluklara yol açabilen bir hastalıktır.

Sırtım çok ağrıyor neden olabilir?

Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.

Sırt fıtığı nasıl yatmalı?

Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için en ideal yatış pozisyonu yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda iken belin basıncını azaltmak amacıyla dizlerin arasına yastık koyulabilir ve bacaklar karına doğru çekilebilir. Bu durum omurgaya yük binmesini azaltır ve ayrıca da horlamayı önler.

Sırt fıtığı için hangi bölüme gidilir?

Sırt Ağrısı için Hangi Bölüme Gidilir? Kas ağrılarında fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına muayene olunabilir. Düşme gibi travmatik olaylar sonrası başlayan sırt ağrısında ortopedi ve travmatoloji bölümüne muayene olunur.