Soslu balık tarifi

Balık sosları nasıl yapılır?

Biberleri küçük küçük doğrayın. Bir sos tavasında zeytinyağı ile birlikte sarımsak ve soğanları kavurun. Doğradığınız acı kırmızı biberleri ve domates sosunu ilave edin. Limon suyu, sirke, tuz ve şekeri de ekleyip, sosu kısık ateşte 5 dakika kaynatın.

Kızarmış balık sosu nasıl yapılır?

Yapılışı: Zeytinyağı tavada ısıtılır ve ince doğranan sarımsaklar sararana dek sotelenir. Tava ateşten alınır. Hardal sarımsağın üzerine eklenir ve karıştırılır. Limon suyu ve şarapta eklenip tuz ve karabiber ile lezzenlendirdikten sonra kıvam aldığında servis edilir.

Çıtır balık sosu nasıl yapılır?

Bir kasede yumurtayı çırpalım. Balıkları ilk önce beyaz una daha sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa batıp orta ateşte hafif kızdırdığımız yağda kızartalım. Sos için turşuları ve köz biberi ince küpler şeklinde doğrayalım. Üzerine mayonezi ve kuru dereotunu ekleyelim servise hazır.

Balık dip sosu nasıl yapılır?

Tereyağını sos tavanızda eritip kremayı ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca sarımsak, hardal ve limon suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra tuz ve karabiber ekleyip sosun altını kapatın. İster pişmiş balığın üzerine dökerek tüketin, isterseniz de balığınızı bu sosla birlikte fırında pişirin.

Balık hangi sosla yenir?

Balık Çeşitlerine Göre Sos Tarifleri

  • Portakal Limon Zeytinyağı Sosu. …
  • Taze Soğan Zeytinyağı Sosu. …
  • Tarhun Maydanoz Zeytinyağı Sosu. …
  • Fesleğen Sarımsak Tereyağı Sosu. …
  • Turşucu Sosu. …
  • Tarhun Limon Tereyağı Sosu. …
  • Kekik Hardal Sosu. …
  • Nane Sirke Maydanoz Sosu.

Balık yaparken hangi baharatlar kullanılır?

BALIK İLE BİRLİKTE KULLANILAN BAHARATLAR

  • Adaçayı Yapraklarının kurusu balık yemeklerine koku ve tat vermek için kullanılır. …
  • Anason. Anasonun tohumları çok küçük, yeşile çalan renkte ve tatlı olur. …
  • Beyaz Biber. Tadı karabibere göre daha hafiftir. …
  • Biberiye. …
  • Defne Yaprağı …
  • Dereotu. …
  • Fesleğen. …
  • Hardal.

Tavada balık sosu nasıl yapılır?

Tavada Soslu Balık Tarifi Nasıl Yapılır? 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı pulbiber ,1 çay kaşığı kişniş, 3 diş sarımsak rendesi, tuz, az sıvı yağ hepsini bir kapta karıştırıyoruz . Balıkları bu sosla harmanlayıp mısır ununa buluyoruz yağda kızartıyoruz.