Radyoloji uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı

Radyoloji Uzmanı olabilmek için öncelikle 6 yıllık Tıp Fakültesi eğitimi tamamlanmalıdır. Daha sonra TUS sınavına girerek, radyoloji alanında uzmanlaşmaya hak kazanmak gerekir. Uzmanlık eğitimini de başarıyla tamamlayanlar, Radyoloji Uzmanı olarak görev alabilir.

Radyoloji uzmanı doktor mudur?

Radyologlar, hastalıkların veya yaralanmaların teşhis ve tedavisi için tıbbi görüntüleri okuyan ve yorumlayabilen bir doktorlardır.

Radyoloji uzmanı kaç yıllık?

1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Radyoloji uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır.

Radyoloji uzmanları ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Radyoloji Uzmanı20.41030.310

Radyoloji uzmanı kaç saat çalışır?

RADYOLOJİ ÇALIŞANLARININ; 1- Mesai süresi “DAİMİ OLARAK” günde 7 saat (haftada 35 saat) ile sınırlandırılmıştır. Bu personelin çalışma şekli kanuni süreyi aşmamak kaydıyla “VARDİYA” şeklinde düzenlenebilir.

Radyoloji bölümü hangi bölümde?

Hastanelerde radyolojik muayene yapılan ve görüntüleme cihazlarının bulunduğu alana Radyoloji bölümü denilmektedir. Kanser başta olmak üzere pek çok hastalığın detaylı incelenmesi için Radyoloji bölümünden yararlanmak gerekir.

Radyoloji ve tıbbi görüntüleme aynı mı?

Radyoloji alanında çalışma yapan yetkili kişilere verilen unvan “Tıbbi Görüntüleme Teknikeri”dir. İki yıllık önlisans bölümü olan “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri” nden mezun olmak gerekir. Bu önlisans programı radyoloji olarak da bilinmektedir.

Radyoloji uzmanı ne zaman emekli olur?

Emekli Sandığı'ndan 55 yaş ve 25 yıl sigortalılıkla, SSK'dan ise 55 yaş, 25 yıl sigortalılık ve 5750 prim günüyle emekli olmak mümkün. Radyoloji uzmanları fiili hizmet süresi zammına tabi süreleri de bulunmaktadır.