Mısır tarımı hakkında bilgiler

Mısır, dünyada buğday ve çeltikten sonra en fazla tarımı yapılan bir tahıl bitkisidir. … Ayrıca, dekara 492.4 kg ile, tahıllar içerisinde en fazla verim sağlayan bitki durumundadır. Dünyada en çok mısır Amerika kıtasında üretilmektedir. A.B.D, tek başına dünya toplam mısır üretiminin % 40-45' ini karşılamaktadır.

Mısır bitkisi yurdumuzda hangi kullanım amaçları için üretilir?

Mısır, hayvan yemi ve insan yiyeceği olarak çok değişik alanlarda kullanılan ve ülkemizde buğday ve arpadan sonra en fazla üretilen bir hububat bitkisidir. Ülkemizde mısırın geleneksel üretim alanları Karadeniz ve Güney Marmara bölgesi olarak bilinir.

Kaç çeşit mısır var?

Ülkemizde genelde yetiştirilen mısır çeşitleri at dişi mısır (Zea mays intendata), sert mısır (Zea mays indurata), cin mısır veya patlak mısır (Zea mays everta) ve şeker mısırdır (Zea mays saccharata).

Bir dalda kaç mısır olur?

Koçan çapı da 3-6 cm arasındadır. Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır.

Mısır kaç ayda olur?

Vejetasyon süresi çeşide göre değişse de ortalama 90 ile 130 gün arasında sonuç alınıyor. Çimlenme sıcaklığı 8 ile 10 derece arasında hesaplanıyor.

Mısır koçanı kaç günde olur?

Dişi Çiçekler (Koçan) : Koçan püskülü çıkışı, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra olur. Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır. Her koçanda 300-1000 püskül oluşur ve polen tozu alıncaya kadar 10-15 gün canlı kalabilir.

Mısır en çok nerede yetişir?

Mısır Nerelerde Yetişir? Mısır üretimi ise özellik ile Mardin, Adana, Şanlıurfa, Manisa, Sakarya, Osmaniye, Mersin, Konya, Aydın, Kahramanmaraş, Bursa, İzmir, Hatay, Samsun ve de Diyarbakır illerinde çok yoğun olmaktadır.

1 koçan mısır kaç gram gelir?

1 koçan (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 orta bardak (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 büyük bardak (200 gr) haşlanmış mısır 192 kcal. 1 çorba kaşığı (10 gr) haşlanmış mısır 10 kcal.