Kuru dolma nereden alınır

Kuru patlıcan fiyatları ne kadar?

Kuru Patlıcan Fiyatları

  • 25 Adet Kuru Patlıcan. 24,30 TL.
  • Sade Kuru 2 Bağ Dolmalık Kuru Patlıcan. 79,90 TL.
  • Ezgiden 48 Adet Kuru Patlıcan. 49,90 TL.
  • 3×50 Adet Kuru Dolmalık Patlıcan. 104,50 TL.
  • Aktarzade 1 kg Kuru Patlıcan. 69,00 TL.
  • Lokman 20 Adet Kuru Patlıcan. 31,83 TL.
  • 1 kg Kuru Patlıcan Dolması …
  • Lokman 40 Adet Kuru Patlıcan.

Kuru dolma harcı nasıl yapılır?

Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün.
  2. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.

Dolmalık kuru patlıcan nedir?

Gaziantep yöremizde yetiştirilen dolmalık patlıcanlar daha sonra iplere dizilerek kurutulmuştur. Bir bağda 50 adet dolmalık patlıcan dilimi bulunur. Patlıcanlar yüksek sergilerde serilerek ve üstleri tülbent ile örtülerek kurutulmuştur.

Antep usulü patlıcan kurutması nasıl yapılır?

İpe takılan patlıcanları suya batırıp, çıkartınız. Kalan tohumlar suda temizlenecektir. Daha sonra terasta güneş alan bir ortama çamaşır ipine asınız. 3 günde kuruyacaktır. Kuruyan patlıcanlarımızı kışın yapacağınız zaman önce kaynar suya koyunuz.

Kuru patlıcan nasıl haşlanır?

Önce genişçe bir tencereye su konur ve kaynatılır, su kaynayınca kuru patlıcanlar içine atılır, yaklaşık 10-15 dk tencerenin kapağı kapatılarak kaynatılır. Patlıcanlar haşlandıktan sonra soğuk suya tutulur ve içinde soğuk su olan başka bir kaba alınır.

Kuru patlıcan nasıl saklanır?

Buzdolabı poşetlerine tek kullanımlık olacak şekilde patlıcan ve biber paylaştıralım. Pipet ile bütün havasını alalım ve ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya kaldıralım. Kullanacağımız zaman bir kaç saat önceden çıkaralım ve buzu çözüldükten sonra kullanıma hazır.

Kuru dolmaya hangi baharatlar konur?

Kuru Patlıcan Dolması Yapımı: Ardından salça ilave edilir, yıkanıp süzülen pirinçler de eklendikten sonra üzerine 2 çay kaşığı kırmızı biber, 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı nane ve tercih ettiğiniz diğer baharatlar konur. Dolma tariflerine en çok yakışan baharat nanedir.