Kolot peyniri mıhlama tarifi

Mıhlama hangi peynirle olur?

MIHLAMA HANGİ PEYNİR İLE YAPILIR? Mıhlama yapımında genellikle çeçil peyniri kullanılır. Eğer çeçil peyniri yoksa; Trabzon köy peyniri, kolot peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılmaktadır.

Mıhlama nasıl yapılır?

Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını sahana aktarın. …
  2. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
  3. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
  4. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
  5. Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.

2 kişilik kuymak nasıl yapılır?

2 Kişilik Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir sahanda tereyağını orta ateşte eritin.
  2. Tuz ve mısır ununu ekleyip tahta kaşık ile yaklaşık 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  3. Mısır unu renk alınca suyu karıştırarak 3 seferde ekleyin.
  4. Altını kısıp peyniri iri parçalar halinde ekleyin.

Koloti peyniri nasıl yapılır?

Kolot peyniri; inek, koyun ve keçi gibi hayvanlardan elde edilen sütün kaymağı ayrılarak içine peynir mayası atılır. İçine peynir mayası atılan süt, bir süre sonra kesilmeye başlar ve kaynatıldıkça pıhtılaşan sütün içindeki peynirler uygun torbalara koyularak suyu iyice süzüldükten sonra üzeri tuzlanır.

Kuymak sütle mi suyla mı?

Su, süt ya da su ve süt karışımı ile mıhlama yapabilirsiniz ama ben öyle süt süt sevmediğim için tadını sadece su kullanıyorum. Yağlı seviyorsanız tereyağının miktarını arttırabilir iyice kızdırdıktan sonra yağında kalıncaya pişirebiliriniz. Malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağı

Peynir Kuymagi nasil yapilir?

Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
  2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. …
  3. Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
  4. Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.

En iyi mıhlama nasıl yapılır?

Mıhlama Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

  1. Önce tereyağını tavada eritelim kızarmasını beklemeden mısır ununu ekleyelim.
  2. Göz göz olduktan sonra suyu ekleyelim.
  3. Topaklanma geçtikten sonra peynirleri dökelim ve hızlıca karıştıralım.
  4. Topaklanmasın diye kaşıkla ezelim.
  5. Az miktarda tuz koyalım.
  6. Servise hazır.

3 Dec 2014