Kokulu taş malzemeleri nelerdir

Taş tozu içeriği nedir?

Kokulutaş Sert Alçı Yapısıyla Mermer tozu Saten Alçısı Ve Seramik Tozu Birleşimlerinden Elde Edilmiş Kaygan parlak ve sert Bir Yapıya Sahip Döküldüğü Kalıbın En İnce Ayrıntısına Kadar Şekil Alan Malzemedir.

Kokulu Taş kırılmaması için ne yapmalı?

Öncelikle mutlaka silikon kalıp kullanmanız şart! Aksi takdirde kırılmalar yaşayabilirsiniz. Kokulu taşlara özel kalıp bulamasanız bile, evinizde bulunan çikolata veya kek silikon kalıplarını kullanabilirsiniz! Fakat bu kalıpları daha sonra tekrar kek pişirmek için kullanmayın!

Kokulu taş nedir nasıl yapılır?

Kokulu taşlar alçı tozuna benzer yapıda, renkli ve içine konulduğu kabın şeklini alabilen bir dekordur. Farklı ebat ve şekillerde kalıpların içerisine konularak şekillendirilen kokulu taşlar bebek tebriklerinde, nişanlarda, düğün veya sünnet törenlerinde hediye vermek için sıklıkla tercih edilmektedir.

Taş tozuna ne kadar su konur?

Genel ölçü 100 gr taş tozu için 33 gr su karıştırılması şeklindedir.

Taş tozu alçı mi?

Müşterilerimiz kokulu taş tozu ile alçı arasındaki farkı soruyor genellikle; Kokulu taş alçıdan imal edilen, daha ince toz boyutunda, hızlı donan ve daha sert olan bir çeşit alçıdır. Kokulu taş kalıpları ile döküm yapılabilir. Renkli kokulu taş yapımı için çeşitli renklendiriciler kullanılabilir.

Kokulu taş tozu neden yapılır?

Çok teknik bir anlatıma girmeden açıklamak gerekirse; Kokulu taş tozu olarak isimlendirilen malzeme bir çeşit alçı türü. Daha ince toz boyutunda, hızlı donan ve sertliği hırdavatçılarda satılan diğer alçılara göre daha yüksek. Bu özelliklere bakarak; diş alçısı ile paris alçısı arasında bir yerlerde diyebiliriz.

Alçıdan kokulu taş olur mu?

Eğer kokulu taşınızı alçıdan yapmak isterseniz kaliteli ve uzun ömürlü bir sonuç beklememeniz gerekiyor. Alçıdan yapılan kokulu taşlar çok daha çabuk kırılabiliyor. Alçıdan daha farklı olan kokulu taşın hammaddesinde bir takım eklemeler bulunuyor.