Kll hastalığı nedir

Kronik lenfositer lösemi (KLL) vücudumuzun savunma hücreleri akyuvarların bir alt tipi olan lenfositlerden kaynaklanan kan ve kemik iliği kanseri türüdür. En sık görülen kronik lösemi tipidir. Amerika'da 2008 yılında 15.110 yeni KLL hastası ve yaklaşık 90.179 yaşayan KLL hastası bildirilmiştir.

KLL li hastalar ne kadar yaşar?

Kronik lenfositik lösemi olgularında beklenen orta- lama yaşam süresi 10 yıl civarındadır. Tanı sırasında hastaların üçte birisinde tedavi gereksinimi vardır, üç- te birinde progresyon gelişir ve tedavi gereksinimi zamanla ortaya çıkar, üçte birinde ise hiçbir zaman tedavi gerekmez.

KLL iyileşir mi?

KLL'li hastaların erişkin çocuklarının da kontrol edilmesi gerekir. Kronik Myeloid Lösemi (KML) ise erişkin çağındaki lösemilerin yüzde 25'ini oluşturur. Ömür boyunca alınan ağızdan akıllı ilaçlar kullanılarak tam olarak tedavisi mümkündür.

KLL tehlikeli mi?

Kronik Lenfositer Lösemi kalıtsal yani nesilden nesile geçen bir hastalık olarak kabul edilmese bile aynı ailede birden fazla KLL hastasının tanımlandığı olgular bulunmaktadır. Rusya ve Doğu Avrupa Yahudilerinde sıklığı yüksektir. Kronik Lenfositer Lösemi kesinlikle bulaşıcı bir hastalık değildir.

KLL hastalığına ne iyi gelir?

Fludarabin KLL tedavisinde uygulanan en etkin kemoterapilerden biri olarak kabul edilmektedir. Fludarabin ve siklofosfamid -FC; fludarabin ve rituksimab'FR; fludarabin, siklofosfamid ve rituksimab'FCR' içeren ilaç kombinasyonları genellikle orta derecede veya yüksek riskli KLL hastalarını tedavi etmek için kullanılır.

KLL tedavisi ne kadar sürer?

Ağız bakımı ve yeterli beslenmenin sağlanması, gerekirse destek tedavileri ile kemoterapinin olumsuzluklarından hastayı kurtarmak önemlidir. Sık enfeksiyon geçiren ve immunglobulin seviyeleri düşük hastalarda damardan immunglobulin tedavisi yapılabilir, Bu tedavi 20-30 günde bir sürdürülür.

KLL hastaları ne kadar yaşar 2018?

Mehmet Ali Özcan, "Araştırma sonucuna göre, tedaviye yanıt vermeyen genetik bozukluğu bulunan KLL hastalarında beklenen ortalama yaşam süresi yaklaşık 3 kat arttı. Erken dönemde ilaca başlandığında ilerlemesiz sağ kalım oranı 27, toplam yaşam süresi ise yaklaşık 57 ay olarak belirlendi" şeklinde konuştu.

Lösemiye neden olan?

Erişkinlerde sigara-alkol kullanımı, kimyasallara maruz kalma, enfeksiyonlar, beslenme gibi faktörler kanser yaparken, çocuklarda lösemi genellikle genetik nedenlere bağlı olarak oluşur. Öpücük hastalığı nedeni olan Epstein-Barr gibi virüsler de lösemiye neden olabilir.