Kasnak meşesi nerede

Eğirdir İlçesi, Yukarı Gökdere Köyü hudutları içerisinde bulunan Kasnak Meşesi Ormanı 1987 yılında tabiatı koruma alanı ilan edilmiştir. 1300 hektar alanı kaplayan Kasnak Meşesi Ormanı, Eğirdir ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıktadır.May 7, 2018

Kasnak meşesi Türkiye’de nerede yetişir?

Kasnak Meşesi endemik bir türdür ve Türkiye'de ağırlıklı olarak Anadolu'nun Akdeniz Bölgesi dağlarında bulunur. Diğer bazı bölgelerde az bulunmasına rağmen yalnızca Sultan Dağları, Kovada-Gökbelenköy ve Karadağ dağlarında yoğun topluluklar oluşturmuştur.

Ispir meşesi nerede bulunur?

İspir Meşesi Yozgat, Kastamonu ve Doğu Anadolu bölgesinin genelinde görülebilen bir türdür. Çok kısa yaprak saplarına sahip olan bu meşe türünün boyu yaklaşık olarak 6-7 metreye kadar uzayabilir.

Istranca Meşesi nerede bulunur?

Türkiye'de Marmara bölgesinde Yıldız Dağları'nda ve Batı Karadeniz'de bulunur.

Kasnak meşesi nerede kullanılır?

Kasnak meşesi, düzgün gövdesiyle kaplamacılıkta ve parkecilikte kullanılıyor. Yıllar önce bu ağaç fıçı ve esnek malzeme yapımında kullanıldığı için yöre halkı tarafından kasnak meşesi adıyla anılıyor.

Istranca meşesi endemik mi?

Köyceğiz Gölü çevresindeki Sığla ve Göller Yöresi'ndeki kasnak meşesi, Yenice (Zonguldak) civarındaki Istranca meşesi, Datça ve Teke Yarımadalarındaki Datça hurması, Kazdağı'ndaki Kazdağı köknarı, Kastamonu ve Yozgat çevresindeki İspir meşesi endemik bitkilere örnektir.

Kasnak hangi ağaçtan yapılır?

Kasnak yapımında en çok söğüt ağacı kullanılmaktadır.

Safran Türkiye’de endemik mi?

Safran: Literatürdeki ismi Crocus (Çiğdem) olan safran bitkisi Safranbolu'da yetişmektedir. Safran, yöresel bir yemek olan Zerde Tatlısı ve pilavlarda kullanılmaktadır. Safranbolu ve çevresi de endemik Çiğdem çeşitleri açısından zengindir.