Kanununun nasıl yazılır

Belli bir kanun, tüzük, yönetmelik kastedildiğinde büyük harfle yazılan kanun, tüzük, yönetmelik sözlerinin ek alması durumunda kesme işareti kullanılır: Bu Kanun'un 17. maddesinin c bendi… Yukarıda adı geçen Yönetmelik'in 2'nci maddesine göre… vb.

Hangi ekler kesmeyle ayrılmaz?

Uyarı : Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz:

  • Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe;
  • Müslümanlık, Hristiyanlık,
  • Avrupalı, Avrupalılaşmak,
  • Aydınlı, Konyalı, Bursalı,
  • Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Mevlanalar,

Özel isimlere gelen M eki nasıl yazılır?

ÖZEL İSİMLERE GELEN EKLER Özel isimlerin sonlarına gelen yapım ekleri bitişik, çekim ekleri ise kesme işareti ile ayrılarak yazılır.

Le eki özel isimden ayrılır mı?

ile, ünsüzle biten kelimelere bitişik olarak yazıldığında i ünlüsü düşer ve büyük ünlü uyumuna uyar: bulut-la (bulut ile), çiçek-le (çiçek ile), kuş-la (kuş ile) vb. … Bize kalırsa, özel isimlere gelen "ile" sözcüğü kesme işaretiyle ayrılmalı.

Fakülteye gelen ek ayrılır mı?

TDK kurum adlarına getirilen ekleri ayırmada kesme işareti kullanma kuralını kaldırdı. … Uyarıda "Kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve iş yeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz" denildi.

Dilbilgisinde ekleri ayırmak için kısa çizgi konur mu?

Dil bilgisinde kök ve ekleri ayırmak için kısa çizgiden yararlanılır. – Fiil kök ve gövdelerini göstermek için kısa çizgi kullanılır. – Eklerin başında kısa çizgiden yararlanılır.

2 nci nasıl yazılır?

UYARI: Sıra sayıları ekle gösterildiklerinde rakamdan sonra sadece kesme işareti ve ek yazılır, ayrıca nokta konmaz: 8.'inci değil 8'inci, 2.'nci değil 2'nci vb.

Özel isimlere gelen ekler nasıl Hecelenir?

Özel adların sonlarına ulanan yapım ekleri bitişik, çekim ekleri ise kesme imiyle ayrılarak yazılır.