Kakaolu cennet hurması

Kakaolu cennet hurması, cennet meyvesinin bir çeşididir. Bu tür hurmanın içi daha koyu renkli, kakaoyu andıran renktedir. Daha iri ebatlı ve daha yumuşaktır. Çikolatalı cennet hurması ismiyle de anılan bu türün lezzeti de hafifçe çikolataya benzer.15-Jan-2020

Kakaolu hurma nasıl olur?

Kakaolu hurma,bazı hurma çeşitlerinde çekirdek oluşması ve tozlaşma nedeni ile hurma meyvesinin et rengi kahverengi tonu olur.Tozlaşma ve çekirdek oluşumu nedeni ile et rengi kahverengi olan hurmalar meyvenin burukluğunu giderir.Ticari olarak değerli görülmeyen bu tür hobi amaçlı olarak üretilmektedir.

Çikolatalı cennet hurması nerede yetişir?

Bir subtropik iklim meyvesi olan trabzon hurması ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilmektedir. Bu meyve türü kışın yapraklarını döktüğü için, daha serin bölgelerde de, özellikle Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri'nde yetiştiriciliğine rastlanmaktadır.

Kakaolu Trabzon hurması nedir?

Hachiya Trabzon Hurması Fidanı Trabzon hurması diğer adları Cennet hurması ve Akdeniz Hurması olarak da bilinmektedir. Ağaç gelişi dik ve kuvvetlidir. Meyvelerin iç eti kahverengi bir yapıdadır.Halk arasında çikolatalı veya kakaolu hurma olarak ta bilinir.

Cennet hurması fiyatı ne kadar?

OrganikGurmem'de sizlere sunduğumuz katkısız maddesiz, koruyucusuz, doğal kurutulmuş, genetiği korunmuş doğal cennet hurması kurusu fiyatı, 300 gr için 26.00 TL olarak belirlenmiştir.

Cennet hurması kaç günde kurur?

Cennet Elması Ne Kadar Sürede Kurur? Cennet meyvesinin kuruma süresi, kurutma yapılan ortamın sıcaklığına ve nem düzeyine göre farklılık gösterebilir. Hurmalar 20-25 günde hazır olabilir.

Kakaolu cennet elması nasil olur?

şöyle ki; 2 adet cennet meyvesi alınır ve kabukları soyulur. daha sonra blendere atılarak çekilir. üstüne göz kararınca kakao atılır ve çırpılır. sonra da afiyetle yenir. kakao eklenmeden de yenebilir tabii ki.

Cennet hurması fidesi ne zaman dikilir?

Aşılı açık kök trabzon hurması fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.