Izmir halk oyunu

İki Parmak(Cumaovası,Ödemiş), Kostak ali, Sürmene, Ötme Bülbül(Seferihisar,Cumaovası), Sebaye, Kırmızı buğday, Soğuk kuyu, Gökçen efe, Sinan ağa, Zahide molla, Karyolamın Demiri, Gündoğdu, Baylan Cemile, Bergama Konakları, Entarisi Mavili, Fındık Sıdıkam, Al Basma, Kız Harmandalısı, Ey Yüceler, Bergama Zeybeği, …

Izmir’in düğünlerinde hangi halk oyunları oynanır?

Yöre zeybek oyunlarının en bilinenleri şunlardır; Arpazlı, Bengi, Bergama Zeybeği, Çakıcı Efe, Çandarlı Zeybeği, Harmandalı, Karaburun Zeybeği, İkiparmak Zeybeği, İnce Mehmet Zeybeği, Koca Solak, Koyundere Zeybeği, Kozak Zeybeği, Kör Bayram, Minarede Ezan Var, Nacakoğlu Zeybeği, Ödemiş Zeybeği, Ötme Bülbül Zeybeği, …

Ege bölgesinde hangi halk oyunları oynanır?

Ege yöresi halk oyunları arasında en çok bilinen kuşkusuz zeybektir. Atatürk de zeybek oynamayı bilmektedir. Bu sebeple Egeliler zeybekle övünürler. Zeybekten başka halk oyunları da var.

Kaşık oyunu nereye ait?

Kaşık Oyunları veya Kaşık Havası, Türkiye'de Karadeniz Bölgesi (Kastamonu, Bolu, Sinop, Çankırı, Çorum gibi), Güney Marmara (Balıkesir, Bursa, Bilecik gibi), İç Batı Anadolu (Afyon, Uşak, Eskişehir, Ankara gibi), Konya çevresi ve Mersin çevresinde oynanan oyunların genel adı.

Marmara bölgesinde hangi halk oyunları oynanır?

Güvende, sekme, bengi, hora, karşılama, zeybek, kaşık oyunları, bar ve horon türü oyun müzikleri icra edilip oynanmaktadır. Halk çalgılarından cura, zil, davul, zurna, tulum, bağlama yörede görülmektedir.

Artvin’in düğünlerinde hangi oyunlar oynanır?

Başlıca oyunları şunlardır: Düz Horon veya Adi Horon (yeni adıyla Durgun Çoruh), Deli Horon (yeni adıyla Coşkun Çoruh), Sasa (Kıvrak Çoruh), Orta Batum, Sarı Çiçek, Sallama, Ata Barı, Polka, Uzundere, Teşi, Kurt Barı, Muğrul Basması, Karabağ, Köçek, Kama Oyunu, Artvin Timurağası.

Zeybek oyunu hangi yöreye ait?

Zeybek, Ege Bölgesine özgü bir halk oyunudur. Köklü bir tarihe sahip olan zeybek, Aydın, Muğla ve Denizli dışında İzmir ve Manisa'nın köylerinde de oynanır.

Akdeniz bölgesinde hangi oyun oynanır?

Yörede 2 ,4 ve 9 zamanlı usuller yaygındır. Zeybek, teke, bengi, semai, türü oyun ve müzikleri icra edilip oynanır. Uzun hava olarak bozlak türü uzun havalar icra edilir.