Isırgan çorbası tarifi

Karadeniz usulü ısırgan Çorbası nasıl yapılır?

Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

  1. Isırganı iyice yıkayın.
  2. Kaynar suda haşlayıp süzün.
  3. Sonra tel süzgeçten elle ezerek geçirin.
  4. Ezme işlemini mutfak robotu veya blender kullanarak da yapabilirsiniz.
  5. Ezilen ısırganı tencereye alarak pişirin.
  6. Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edebilirsiniz.

Sütlü ısırgan Çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın suyunu soğuktan ekleyip ununuzu pürüzsüzleşinceye değil çırparak açtırın. Ununuzun topaklanmaya kanaat getirdiğinizde, suyunun kaynamaya yakın bir zamanında ısırganlarınızı çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra çorbaya sütü ekleyin. Bu aşamada çorbanızın kıvamını gözden geçirin.

Mısır unlu ısırgan yemeği nasıl yapılır?

Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını suda haşlayın. Isırganları süzün ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırın. Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ısırganları, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Isırgandan ne yapabilirim?

Isırgan Otu ile Çok Faydalı 16 Tarif

  1. #1 Isırgan Otu Çorbası Sevim Atalar. …
  2. #2 Isırgan Böreği Tarifi (videolu) …
  3. #3 Isırgan Otu Pirinçlisi. …
  4. #4 Isırgan Otlu (Dalgan Dikeni) Omlet. …
  5. #5 Teremyağlı Isırganlı Brokoli. …
  6. #6 Teremyağlı Isırgan Otlu Svatba Köftesi. …
  7. #7 Sütlü Isırgan Otu Çorbası …
  8. #8 Isırgan Otlu Hafif Börek.

Mısır unlu ısırgan çorbası nasıl yapılır?

Haşlanmış otlar püre gibi iyice ezildikten sonra üzerine bir kaç bardak daha su ekleyin ve ocağa alarak yavaş yavaş mısır ununu ekleyin. Bir taraftan da çırpıcı telle karıştırın. Mısır unundan dolayı kaynadıkça koyulaşacaktır. Kıvamını kendiniz ayarlayacak şekilde istediğiniz gibi su ekleyebilirsiniz.

Kurutulmuş ısırgan otundan çorba nasıl yapılır?

Çorba tenceremizi biraz ısıtıp yağ ile soğanı kavurun. Rengi dönünce içine arpa ununu ekleyip kavuralım. Daha sonra et suyu, ezilmiş sarımsakları, baharatları, tuzu ve kuru ısırgan otunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra sütümüzü de ekleyip tat kontrolünü yapıp blendırdan geçirelim.

Isırgan Yemeği nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Faydası saymakla bitmeyen ısırgan otunun yemeği için öncelikle ısırgan otunu yıkayıp sirkeli suda bekletip bir kaç kere yıkayıp doğruyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuruyoruz. Sonrasında ısırgan otunu ekleyip onu da kavuruyoruz. Bulguru ekleyip üzerine bir su bardağı kadar kaynamış su ilave ediyoruz.