Incirden yoğurt mayası

Kuru incir, sütü başka hiçbir mayalayıcıya gerek olmadan mayalama özelliğine sahip. Yani, sütü incirle karıştırıp üstünü örtüyorsunuz. 1 saat sonra aynı yoğurt gibi tutunmuş oluyor. Süte pelte kıvamı veriyor.Jan 21, 2017

İncir sütünden maya olur mu?

Incirleri ılık suda bekleterek yumuşatalım. 1lt süt kaynatılır. Kaynayan süte 10-15 adet incir doğranıp eklenir. Blendır yardımıyla incirler parçalanır. Çok çabuk mayalanıyor.

İncir Telemesi nasıl olur?

Keçi sütünü biraz ılıdıktan sonra ocağın altını kapatıp, sonra içine incir yaprağını ve incir tanesinde koyup, incir dallarında çırpıyoruz. Yoğurt gibi kıvam alınca bırakıyoruz, içinden incir yapraklarını çıkarıp, bal yada şekerle afiyetle yiyoruz.

Teleme inek sütünden olur mu?

Teleme sadece taze sağılmış koyun ve keçi sütünden yapılıyor.

Incirden peynir mayası nasıl yapılır?

Sülüker, "Buradaki önemli olan keçi yada koyundan sağılan sütü, ısıtmadan içerisine ham incirleri veya dallarını atmaktır. Çok kısa süre, karıştırıp, çırparsak, incir sütü keçi sütüne tamamen karışır ve mayalanmaya başlar. Oldukça organik bir peynir elde ettiğimiz gibi çok da lezzetli bir peynir oluşur.

İncir sütünden ne yapılır?

İncir sütü halk arasında siğillere karşı kullanılmaktadır. Yaprağından çıkan süt, siğillere, basura ve vücuttaki yaralara sürülebilir. Ayrıca incir sütünün hazımsızlığı giderici etkisi de bulunur. Nezle, grip ve sıtma rahatsızlıkları için de sütü kullanılabilir.

Incirli süt neden kesilir?

Eğer sütün sıcaklığını iyi ayarlayamazsanız işler yolunda gitmeyebilir. Çok ısıtırsanız pelte pelte kesilir (peynir kesiği gibi) ve hafif ekşimsi olur tadı. Yeteri kadar ısıtmazsanız koyulaşmaz. Ki bu çok da kötü bir şey değil bence, incirli süt olarak içebilirsiniz, tadı bozulmayacağı için ziyan olmaz.

İncir uyutması yaş incirle olur mu?

İncir uyutması genellikle kuru incirden yapılırken bu kez bir farklılık yapalım dedik ve malzeme listemizde taze incire yer verdik. Yöresel tarifler söz konusu olduğunda en sevilen tariflerden biri olan incir uyutması bu kez taze incirle yapıldı ve ortaya enfes bir lezzet şöleni çıktı.