Gelin mumu çiçeği görselleri

Mum çiçeği neden çiçek açmaz?

Çiçek açması için gereken iki temel şart Henüz dallar ve yapraklar büyük çoğunluk hale gelmemişse ve kök fazla serin toprakta kalıyorsa çiçek açmaz. Bu durumda mum çiçeği saksısının küçük, toprağının ise çok fazla havadar olması işe yarar. Yani mumçiçeğinin kökleri serinde kalmazsa çiçek açacaktır.

Mum çiçeği sıcak mı sever soğuk mu?

Mum çiçeğinin bakımı kolaydır. Parlak güneş ışığı alan, ılık ortamları sever.

Mum çiçeği balkonda yetişir mı?

Mum çiçeği ışığı ve ısıyı en çok seven bitkilerin başında yer alır. Bu yüzden balkonda veya cam kenarlarında olması daha uygun olur.

Mum çiçeğinin faydaları nelerdir?

Mum Çiçeği Faydası Mum çiçeği kuvvetli ve bol yaprakları sayesinde ortamdaki havayı çok iyi şekilde temizler. Ferah bir yaşam ortamı sunar. En çok bilinen faydası, havayı çok iyi derecede temizlemesidir. Sırf bu nedenle mum çiçeği yetiştiren insanlar bile vardır.

Mum çiçeği ne zaman çiçek açar?

Mum çiçeği birkaç kurala uyulursa ilkbahardan yaz sonuna kadar açabilir. Bitki tomurcuktayken yerini değiştirmeyin, solmuş çiçekleri koparmayın ve kaçınılmaz hale gelmeden saksı değiştirmeyin.

Mum çiçeğim büyümüyor ne yapmalıyım?

Güneş yetersizliği sorun olabilir. Yeterince güneş alıyor çok da büyüdü ama yıllardır çiçek açmıyor diyorsanız, şunu tavsiy ederim: Mum çiçeği en çok, gündüzün en sıcak olduğu saatlerde güneş alırsa çiçek açıyor (yani öğleden sonra güneşi). Direkt güneş değil, tül ile filtrelenmiş güneş almalı.

Mum çiçeği soğuğa dayanır mı?

Hatta biraz serinlikten hoşlanır. Kışları don tehlikesi olmayan güney illerimizde bahçede yetiştirilebilir; duvar sarmaşığı gibi kullanılabilir. Kuzeyli yönlerden rüzgar almaması, soğuğun uzun sürmemesi ve kar altında kalmaması şartıyla mum çiçeği kışın 7C derece soğuğa dayanır, hiçbir zarar görmez.