Ev kiraya verirken nelere dikkat edilmeli

Emlakçıdan ev kiralarken nelere dikkat etmeli?

Kiralık ev seçerken dikkat edilecek konular şunlardır: Kiralanacak dairenin güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığından emin olun. Balkon ve pencerelerde parmaklıklar ve apartman girişinde güvenlik kamerası olmasına dikkat edin. Apartmanın aidatı ve ortak giderleri hakkında bilgi almayı unutmayın.

Ev kiralarken ne yapılmalı?

Peki, kira sözleşmesinde nelere dikkat etmek gerekir:

  1. Kira kontratını imzaladığınız kişinin mal sahibi olup olmadığını mutlaka kontrol edin. …
  2. Kira kontratında belirtilen adresin doğru olduğundan emin olun. …
  3. Kira artış bedelinin hangi dönemlerde ve hangi tutarlarda yapılacağını sözleşmede açıkça belirtin.

Kiraya çıkarken nelere dikkat etmeli?

Kiracı ve kiralayanın adresi, T.C. kimlik numarası net ve hatasız bir biçimde sözleşmede bulunmalıdır. Yıllık ve aylık kira bedeli, kira bedelinin hangi tarihlerde ödeneceği net ibareler ile belirtilmelidir. Kiralanan ile teslim edilen demirbaşlar da kira sözleşmesinde muhakkak yer almalıdır.

Kiralık daire kiraya verilir mi?

Kanunen kiracı kiraladığı taşınmaz malı bir başkasına kiraya verebiliyor. … Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.

Emlakcilar kira sözleşmesi nden para alir mi?

Eğer alıcı ve satıcı arasında bir anlaşmaya varıldıysa emlakçıya ödenecek toplam bedeli sadece alıcı da ödeyebilir. Kiralama işlemlerinde ise -aksi bir anlaşma yoksa- emlakçı hizmet bedeli yeni kiracı tarafından ödenir.

Kira oturduğun ay için mi ödenir yoksa oturacak olduğu ay için mi?

Kira sözleşmelerinde ödeme aksi belirtilmedikçe öncelikle hak ediş ve sonrasında ödeme şeklinde oluyor. Buna göre öncelikle evde oturmayı hak etmek için kira parası ödeniyor. Bu neden ile eve girerken oturmanın planladığı ayın kirasını ödeniyor.

Hangi durumlarda kira kontratı geçersiz sayılır?

İki kişi arasında yapılan bir anlaşmadır. İki taraf da bu sözleşmeyi imzaladığı anda sözleşme geçerlilik kazanmış oluyor. … Ancak kontratı mülk sahibi dışında biri imzalamış ise ve mülk sahibi bu durumu kabul etmiyorsa kira sözleşmesi geçersiz oluyor. Ancak mülk sahibi kabul ettiği sürece sözleşme geçerli oluyor.