En iyi nohut çeşidi

Nerenin nohutu iyi?

Bu bakımdan Türkiye'deki nohut üretiminin verimi İç Anadolu Bölgesi'nde daha fazladır. Ancak Orta Akdeniz Bölgesi'nde de nohut yetiştirilebilir. Buna göre, ülkemizde en çok nohut yetiştiren şehirler; Konya, Kırşehir, Uşak ve Antalya olarak listelenmektedir.

En iyi nohut hangi nohut?

Genellikle hem ufak hem de büyük tanelere sahip nohut türlerine rastlayabilirsiniz. İri taneleri olan nohutlar her zaman daha iyidir. Pişme aşamasında da lezzet açısından da iri tanelerini seçmeniz önemlidir. Nohut belli bir renge sahiptir.

Koçbaşı Nohut ne demek?

Girintili ve çıkıntılı şeklinin koçbaşını andırmasından ötürü koçbaşı nohut olarak adlandırılan bu nohut türü delik açıklığı 8mm olan delikli elek üstünde kalan nohut türüdür. Karaman ve Konya yöresine üretilen bu nohut türü özellikle humus tarzı mezeler ve ezme nohut yemekleri için uygundur.

Nohut cinsleri nelerdir?

Nohut Çeşitleri

  • Canıtez 87​
  • Işık 05​
  • Yaşa 05​
  • Hisar​
  • Azkan​
  • Çakır​
  • Akça​
  • Nihatbey.

Koçbaşı Nohut nerede yetişir?

Menşei Türkiye olan koçbaşı nohut nbsp;Karaman ve Konya yörelerinde üretilmektedir.

Nohut alırken nelere dikkat edilmeli?

Nohut iri taneli olmalıdır ve tanelerin renklerinde farklılık görülmemelidir. Genelde ürün alırken son tüketim tarihine bakarız. Ancak özellikle baklagillerde üretim tarihi de önemlidir. Yeni üretim ürünleri almak önerilmektedir.

Koçbaşı Nohut iyi mi?

Yayla koçbaşı nohut, iyi bir lif ve protein kaynağı olmasıyla biliniyor. Koçbaşı nohutlar, köşeli ve iri yapıları ile lüks nohut çeşitleri arasında yer alıyor. Nohut ile sulu yemekler ve çorbalar hazırlanabiliyor. Mutfak kültürümüzde özel bir yeri olan etli nohut yemeği, pilav türlerini de başarıyla tamamlıyor.