Elma hoşaf tarifi

Öncelikle elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartalım. Daha sonra küp küp doğrayarak uygun bir tencereye alalım. Üzerine soğuk su ilave edelim ve elmalar yumuşayana kadar suyla birlikte orta ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatalım. Elmalar piştikten sonra şekeri ve bir adet limonun suyunu ilave edelim.Jul 21, 2012

Elma hoşafı nasıl yapılır?

Elma Kompostosu Yapılışı: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küp küp doğrayarak bir tencereye koyun. Elmaların üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Elmalar yumuşayana kadar, suyla birlikte kaynatın. Elmalar piştikten sonra şekerini ekleyin.

Sade elma hoşafı nasıl yapılır?

Tencereye elmaları, limon suyunu, 2-3 elma kabuğunu, suyu, karanfil ve tarçını alın. Elmalar yumuşayınca kadar pişirin. Elmalar yumuşayınca toz şekeri ekleyin, dikkatlice karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin. Hoşafı tencerede oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.

Elma ve üzüm hoşafı nasıl yapılır?

Elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Elmalar yumuşadıktan sonra üzümler, şeker, tarçın ve karanfil eklenir. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve altı kapatılır. Komposto kaselere alınır ve soğumaya bırakılır.

Yeşil elma hoşafı nasıl yapılır?

Elmaların kabukları soyulur, doğranır. Suyla birlikte tencereye koyulur. Tarçın ilave edilerek tencerenin ağzı açık kaynatılır. Kaynadıktan sonra şeker ilave edilir 2 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.

Elma hoşafı neye iyi gelir?

Elma kompostosunun kanser hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Kalp sağlığını korumaktadır. Böbreklerin çalışmasında önemli rol oynamaktadır. Sindirim sistemine iyi gelen elma kompostosu, bağırsak problemlerine karşı da etkilidir.

Elma suyu konsantresi nasil yapilir?

Elma özü tarifi Nasıl yapılır? Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin. Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın. Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.

Elma konsantre nasıl yapılır?

Elma özü tarifi Nasıl yapılır? Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin. Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın. Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.