E arşiv efinans com tr

Gelen e-Arşiv faturalari nasil görebilirim?

eFatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-Arşiv fatura sisteme ne zaman düşer?

1. 1/1/2019 itibariyle earşiv rapor gönderimleri, aynı günün gecesinde otomatik olarak gönderilecektir. Gün içinde sistemimize düşen tüm eArşiv faturalar gece 00:00'dan sonra rapor haline getirelerek Gelir İdaresi Başkanlığının sistemine iletilecektir.

E-Arşiv fatura nereden kesilir?

GİB Portal Gelir İdaresi Başkanlığı Portal sistemi, eArşiv fatura kesebilmek için kullanacağınız bir yöntemdir. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra,, gerekli alanlara istenilen bilgilerin girilmesi gerekir. Sonrasında ise doldurulan bilgilerle beraber bir eArşiv faturası sistem tarafından oluşturulur.

E-Arşiv fatura numarasi kaç haneli?

eArşiv Fatura olarak düzenlenen belgelerde, seri-sıra numarası yerine 3 haneli birim kodu ve 13 haneli sıra numarasından oluşan belge numarası kullanılır. Belge numarası içerisinde yer alan sıra numarası, 4 karakter yıl ve 9 karakter müteselsil numaradan oluşmaktadır.

E-arşiv fatura PDF olarak nasıl indirilir?

1- EFatura kök dizini içersinde bulunan GİB Gelen Faturalar açılır. 2- Açılan Listeleme ekranı üzerinde sağ tarafta bulunan "Disket" butonu ile faturalar kaydedilebilir. GİB Gelen Faturalar listeleme ekranı üzerinden birden fazla faturanın PDF formatında bilgisayarınıza kaydedilmesi sağlanır.

ETTN numarası ne demek?

ETTN ifadesinin açılımı "Evrensel Tekil Tanımlama Numarası" olarak bilinmektedir. Bu alanın e-faturalarda bulunma zorunluluğu vardır. Bu numarayı fatura düzenleyen kişi oluşturamaz. İlgili sistem tarafından bu numara kendiliğinden verilir.

E-Arşiv Fatura kaç gün içinde onaylanır?

eArşiv Fatura'da 7 günlük süre nasıl hesaplanır? Vergi Usul Kanunu'nun 231/5. maddesine göre faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 (yedi) gün içinde düzenlenmesi gerektiği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş kabul edileceği belirtilmiştir.