Eğitimin genel amaçları

Eğitimin nihai amacı "milletimizi çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir ortağı yapmak" olarak belirlenmiştir. Atatürk de bu amacı “kültürümüzü çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak” olarak ifade etmişti. Eğitimin genel amacı, uzak hedeflerin daha bir açıklanmasıyla elde edilir.

Eğitimin genel amaçları nelerdir?

Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.

Eğitimin temel görevleri nelerdir?

Eğitimin işlevleri, eğitimin açık işlevleri ve kapalı (gizli) işlevleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Açık işlevler de kendi içinde eğitimin toplumsal işlevi, ekonomik işlevi, siyasal işlevi, bireysel işlevi ve felsefi işlevi olmak üzere 5'e ayrılmaktadır.

Eğitimin temel ilkeleri nelerdir?

  • MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNİN ESASLARI.
  • Öğretim Birliği. …
  • Karma Eğitim. …
  • Eğitimin Yaygınlaştırılması …
  • İlköğretimin Zorunlu ve Parasız Olması …
  • Öğretim Programlarının Sosyal Hayatın İhtiyaçlarını ve Çağın Gereklerini Karşılaması …
  • Öğretim Programlarının Millî ve Bilimsel Olması …
  • Eğitim ve Öğretimde Disiplin İlkesi.

10 Nov 2021

Milli eğitimin genel amaçları neyi ifade eder?

bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu arttırmak; öte yandan millî birlik ve bütünlük içinde iktisadî, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.”

Türk milli eğitiminin genel amaçlarının yasal dayanağı nedir?

Türk Eğitim Sisteminin genel amaçları 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda ifadesini bulmaktadır. Türk eğitim sisteminin temel ilkeleri 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 4 ila 17. maddelerinde 14 madde halinde ifade edilmiştir.

Eğitim sisteminin amacı nedir?

İlköğretimin amacı; her Türk çocuğunun iyi birer yurttaş olabilmesi için, gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlık kazanmasını, millî ahlak anlayışına uygun olarak yetişmesini, ilgi, yeti ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve bir üst öğrenime hazırlanmasını sağlamaktır.

Eğitimin en önemli işlevi nedir?

Bireysel İşlevler: Eğitimin en önemli işlevidir. *Bireylerin kendini gerçekleştirmelerini sağlama vb. *Yenilikçi bireyler yetiştirme vb. 3. Siyasi İşlevler: Eğitimin en öncelikli işlevidir.