Disleksi bir hastalık mıdır

Disleksi hastalığı, toplumda nadir olarak görülebilecek hastalık türlerinden biridir ve halk arasında öğrenme güçlüğü olarak bilinir. Ancak disleksi hastalığı öğrenme güçlüğü değil, bilinenin aksine öğrenme bozukluğudur ve zeka geriliği ile ilgisi yoktur.Jan 11, 2021

Disleksi zihinsel bir rahatsızlık mıdır?

Hayır, hiçbir öğrenme yetersizliği zihinsel bir hastalık değildir. Öğrenme yetersizlikleri nörolojik esaslıdır. Beynin belirli bölgelerindeki “hatalı bağlanma” sonucunda oluşur.

Disleksi psikolojik mi?

Sonradan oluşan öğrenme güçlüğü güçlüğü ise kişinin, başına sert bir darbe alması, kaza, felç gibi dış faktörlerden kaynaklanarak kişinin beyninde hasar oluşması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bunun herhangi bir psikolojik travma, stress, kaygı gibi faktörlerle hiçbir ilgisi yoktur.

Disleksi bir görme problemi midir?

Disleksi olan bireyler normal zekaya sahiptir ve genellikle görüşleri ile ilgili bir sorun yaşamazlar.

Disleksi kalıcı mı?

Disleksi bir hastalık olmadığı için ilaç tedavisi yoktur. Dislektik çocuklar özel eğitime ihtiyaç duyarlar. Fakat ülkemizde bu eğitimi veren kurumlar bulunmamaktadır. Yaş ilerledikçe okuma problemleri düzelebilir ancak yazım hataları genellikle kalıcıdır.

Disleksi zihinsel engel mi?

Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Atıf Tokar, "Disleksi zihinsel bir yetersizlik değildir. Ancak erken dönemlerde sağlanacak eğitim desteği son derece önemlidir." dedi.

Yetişkinlerde disleksi için hangi doktora gidilir?

Disleksi için hangi doktora gidilir; disleksi için çocuk psikiyatriye gitmek gerekmektedir. Yetişkinler de psikiyatri bölümünden yararlanabilir.

Disleksi Beyin kelimeleri nasıl okur?

Beyinin bu bölümü daha çok yazılı kelimelerin analizini yapar. Bu bölümde kelimeyi oluşturan hece, ses ve harfler uygun bir şekilde seslendirilir. Beyinin bu bölümünün görevi kelimelerin otomatik olarak tanınmasını sağlamaktadır. Otomatik bulucu aktive edilir ve okuyucu hızlı bir şekilde kelimeyi algılar.