Demir hindi nasıl kullanılır

Demirhindi, diğer bir adıyla Hint Hurması; Demirhindi ağacının olgunlaşmış meyveleri baharat olarak kullanılır. Tadı ekşi olan bu baharat oldukça besleyicidir. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılarak kullanılabileceği gibi üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir.Oct 5, 2020

Demirhindi neye kullanılır?

Demirhindinin etli kısımları, mutfaklarda baharat olarak kullanılır. Çorba, salata ve turşu yapımında hem renk verdiği, hem de lezzetli olduğu için sık sık kullanılır. Demirhindi kurutulup baharat haline getirildikten sonra, tatlı yapımında da kullanılır. Özellikle reçellerde ve soslarda kullanılması yaygındır.

Demirhindi ne kadar içilmeli?

Demirhindi çayı ve şerbeti, günde en fazla 2 bardak kadar tüketilmelidir. Alerjik bir durumu ya da kronik bir rahatsızlığı olanların doktorlarına danışmadan tüketmemeleri tavsiye edilir.

Demirhindi ne işe yarıyor?

Demirhindinin öz yağı bakteri ve virüslerle savaşır, solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı güçlü bir savunma mekanizması yaratır. Demirhindi suyu göz hastalıklarında ve kuru göz tedavisinde kullanılır. Eklem ağrıları üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Gargara olarak kullanıldığında ağız yaralarına iyi gelir.

Demirhindi yemekte nasıl kullanılır?

Bu meyveler kabuklarından ve çekirdeklerinden ayıklandıktan sonra püre haline getirilerek kullanılıyor. (Hindistan mutfağında ayrıca ağacın taze yaprakları da yemeklere katılıyor.) Oldukça ekşi bir tadı olan demirhindi püresini şeker gibi tatlı bir malzemeyle harmanlayıp kullanmak gerekiyor.

Demirhindi hangi yemeklerde kullanılır?

Demirhindi ile yapılacak yemekler özet olarak demirhindi tohumu baharat olarak tencere yemeklerinde, meyvesi sosları aromalandırmak için, yaprak ve çiçekleri ise çorba ve salatalarda kullanılır.

Demirhindi ile ne yapılır?

Demirhindi ağacı üzerinde yetişen meyveleri tüketmek için üzerine bir miktar şeker döküp tüketebilirsiniz. Afrika'da bu şekilde tüketilmesi yaygındır. Meyvenin etli kısımları ise yemeklerde baharat olarak tercih edilmektedir. Salata, çorba ve turşulara renk vermesi yönüyle mutfakta kullanımı genişlemiştir.

Demirhindi zararlı mıdır?

Demirhindi bitkisi aşırı olarak tüketildiğinde, karaciğer, akciğer ve böbreklerde ciddi tahribatlara neden olabilir. Cilt için kullanılırsa, tahrişler, kaşıntılar meydana çıkabilir. Uzmanlar, bilinçsiz olarak tüketimi durumunda, demirhindinin ölüme kadar yol açabileceğini belirtmişlerdir.