Burun tıkanıklığının zararları nelerdir

Akciğer hastalıkları ve kalp büyümesi gelişebilir! Burun tıkanıklığı akciğerlerimizde yeterince oksijen-karbondioksit değişimi olmasını önlüyor. Bunun sonucunda vücudumuzdaki kan, ihtiyacı olan oksijeni alamıyor. Kan da dokulara oksijen ulaştırma işlevini tam olarak yerine getiremiyor, eksik oksijen götürüyor.

Burun tıkanıklığı hangi hastalıklara yol açar?

Bu süreç uzun sürerse kalbe yük biner, uzun süreçte kalple ilgili (kalpte büyüme, hipertansiyon) hastalıklar ortaya çıkabilir. Ayrıca, burun tıkanıklığı olan hastalarda kulakla ilgili kulakta sıvı toplanması, orta kulak enfeksiyonları gibi problemler daha sık gözlemlenir.

Burun tıkanıklığının yan etkileri nelerdir?

Burun tıkanıklığı nefes almayı zorlaştıran, kaliteli bir gün ya da uyku süreci geçirmeyi imkansız kılan bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda da kişiyi, koku alma fonksiyonlarının zayıflaması, nefes alıp verme mekanizmasının sekteye uğraması gibi pek çok negatif etkiyle karşı karşıya bırakmaktadır.

Burundan rahat nefes alamamak nelere yol açar?

Burundan Nefes Alamazsak Neler Olur?

  • Burun Süzme Organıdır…
  • Kandaki Oksijen Oranı Düşüyor!
  • Akciğer ve Kalp Fazla Çalışmak Zorunda Kalıyor.
  • Performans Düşüyor, Yorgunluk Artıyor.
  • Horlamanın Nedeni de Olabilir…
  • Baş Ağrısı ve Sinüzit.
  • Ciddi Kanamalara Yol Açabiliyor.
  • Çocuk Yapmayı Düşünenler Dikkat!

Burun tıkanıklığı nefesi etkiler mi?

Burnu sürekli tıkalı olan hastalar, ağızlarından nefes aldıkları için ağız kuruluğu sorunu yaşarlar. Tıkanıklık sıvı kaybına, özellikle geceleri su kaybına yol açtığı için kişiler daha çok su içme ihtiyacı hissedebilirler.

Burun tıkanıklığı kalbi etkiler mi?

Burun tıkanıklığının vücuda birçok olumsuz etkisi var. Tıkalı olan burun, kalp krizine ve horlamaya neden olur. Bu sorun ileride hastalarda uyku apnesi olan hastalarda hiper tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına da sebep olabilir.''

Geçmeyen burun tıkanıklığı neden olur?

Burunda bulunan yapısal elemanlardan nazal septum deviasyonu, burun eti ve geniz etinde şişme en sık karşılaşılan anatomik burun tıkanması nedenlerindendir. Burundaki iltihaplanma süreçlerine bağlı tıkanıklık sebepleri ise soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar, sinüzit ve saman nezlesi gibi tıbbi durumlardan oluşur.

Devamlı burun tıkanıklığı neden olur?

Uzun süreli burun tıkanıklığı genellikle burun orta direğinin eğriliği (Deviasyon), burun eti (Konka) büyüklüğü, Geniz eti büyümesi, nazal polip( alerji veya sinüzit kaynaklı olabilir), Kronik sinüzit yıllardan beri olan burun tıkanıklığının bir sebebi olarak karşımıza çıkabilir.