Bulgurlu mumbar dolması tarifi

Mumbar iç harcı nasıl yapılır?

İç harcı için domatesi ve sarımsağı rendeleyin. Soğanları yemeklik doğrayın. Pirinci de bol suyla yıkayıp harç malzemelerini güzelce harmanlayın. Mumbarların içine bir huni ya da kabak oyacağı yardımı ile harcı doldurun.

Mumbar hangi bulgurla yapılır?

Mumbar Dolması (Tokat Usulu) Tarifi İçin Malzemeler

  1. İnce ve kalın koyun bağırsağı
  2. 1.5 su bardağı ince bulgur.
  3. Yarım su bardağı pilavlık bulgur.
  4. 2 adet soğan.
  5. 1 çorba kaşığı kuru reyhan.
  6. 1 çorba kaşığı margarin.
  7. 2 adet domates rendesi.
  8. 1 yemek kaşığı domates salçası

Mumbar dolmasına ne konur?

Mumbar ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 tüm mumbar.
  2. Yarım kilo pirinç
  3. 1 fincan bulgur.
  4. 3 diş sarımsak.
  5. 2 soğan.
  6. 1 domates.
  7. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  8. Kimyon, karabiber, tuz.

Maraş Mumbarı nasıl yapılır?

Maraş Mumbarı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm sebzeleri ince ince doğruyoruz.
  2. Ardından bulgur ve kıyma ile harmanlıyoruz.
  3. Mumbarların içine dolduruyoruz.
  4. Ardından bol tuzla ovalıyoruz. 15 dk sürüyor bu işlemimiz.
  5. 4- 5 kere bol soğuk suyla yıkıyoruz.

Mumbarın kokmaması için ne yapılır?

Mumbarı temizledikten sonra karbonat ile elinizdeki ya da evdeki kokuyu kolayca giderebilirsiniz. İşkembede olduğu gibi mumbarda da karbonat, süt veya sirke yardımıyla elinizdeki ya da evdeki kokuyu giderebilirsiniz.

Siirt Mumbarı nasıl yapılır?

Siirt Usulü Mumbar (bumbar) Dolması, Diğer Adıyla Cokat Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mumbarlar yıkanır ve yaklaşık 30cm boyunda kesilir. …
  2. Soğanlar, yemeklik soğandan biraz daha küçük doğranır. …
  3. Pirinçlerde yıkandıktan sonra satır kıyması, soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiber bir araya getirilerek harmanlanır.

Mumbar hangi yöreye ait?

Mumbar, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır.