Bulgar vatandaşların almanyadaki haklari

Bulgaristan Vatandaşları Almanya'da Çalışabilir Mi? Bulgar vatandaşları Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat etme ve bu ülkelerde çalışma, eğitim görme haklarına sahiptir. Bulgar vatandaşlarının eşi ve çocuklarına da bu hak tanınmaktadır. Bulgaristan vatandaşlığına sahip bireylerin Almanya'da çalışma hakkı bulunmaktadır.

Eşimi Almanyaya nasıl getirebilirim?

Almanya'da ikamet eden kişi kayıtlı olan eşini Almanya'ya yanına getirmek isteyebilir. Bunun için aile birleşimi vizesinden yararlanılabilir. Ancak eşin Almanya'ya gidebilmesi için iki tarafın da 18 yaşından büyük olmaları gerekir. Ayrıca eşin temel Almancasının bulunması gerekir.

Almanyada süresiz oturum almak icin neler gerekli?

33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.

Bulgaristan kimliği ile Avrupaya gidilir mi?

Bulgaristan oturum kartı ile Schengen ülkelerine seyahat etme imkanınız bulunmaktadır. … Bulgaristan Oturum Kartı ile sadece Romanya, Hırvatistan ve Balkan ülkelerine eşsiz vizesiz gidebilirsiniz.

AB vatandaşları Isviçrede çalışabilir mi?

Çoğu AB ve EFTA ülke vatandaşları eğer 1 yıldan daha fazla İsviçre'de çalıştıklarını (İş sözleşmesi ile) kanıtlarsa bu oturum iznini alma hakkı kazanırlar. Bu oturum izni AB ve EFTA ülke vatandaşları icin 5 yıllığına verilir. Diğer ülke vatandaşları için iznin geçerlilik süresi 1 yıldır.

Almanyada süresiz oturumu olan Türkiye’de ne kadar kalabilir?

Madde ne diyor? Avukat Nal şöyle dedi:Göç yasasının 51. maddesinin 2. fıkrası şöyle diyor: Eğer bir yabancı süresiz oturma iznine sahipse, 15 senedir resmi olarak Almanyada yaşıyor ve geçimini kendi karşılıyorsa yurtdışında 6 aydan fazla kalmış olsa bile oturma hakkı devam eder.

Alman vatandaşları türkiyede ne kadar kalabilir?

Vizenin veya vize muafiyetinin imkan verdiği kalış süresi, her 6 ayda günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. Söz konusu kural ALMANYA vatandaşları için de geçerlidir.

Almanyada oturum almak ne kadar sürer?

Eş durumundan dolayı elde edilen oturum izninin süresi 3 yıldır. 3 yılın sonunda oturma izninin süresi uzatılmalıdır. Bu üç yıllık süre evlilik birliğinin başladığı günden değil oturma izninin alındığı günden itibaren geçerlidir. Eşten bağımsız oturma izni; evliliğe bağlı oturma izni evliliğin son bulmasıyla biter.