Boğaz enfeksiyonu sebepleri

Boğaz enfeksiyonunun nedeni çoğunlukla virüs ve bakterilerdir. Özellikle tonsilit olarak da bilinen bademciklerin iltihaplanmasının en yaygın nedeni beta hemolitik streptokoklardır. Vücudu hastalıklardan koruyan beyaz kan hücreleri (lökosit) üreten bademciklerin görevi, bu anlamda bakteri ve virüsleri uzak tutmaktır.02-Oct-2020

Boğaz enfeksiyonu neden olur nasıl geçer?

Kış aylarında özellikle sıklıkla görülen ve son derece rahatsız eden boğaz enfeksiyonları bakteri ve virüslerin bulaşması sebebiyle ortaya çıkar, genellikle bir kaç gün sürer ve kendiliğinden geçer. Yutkunma zorluğu, boğazda kızarıklık, boğazda şişme ve iltihap şeklinde görülür.

Boğaz enfeksiyonu ilerlerse ne olur?

Bademcik iltihabı ilerlerse, bademciklerde aşırı şişme nedeniyle solunum güçlüğü gelişebilir. Enfeksiyonun, bademciklerin etrafındaki derin dokulara yayılması sonucu selülit ve apse oluşumu görülebilir. Apse gelişmişse, boşaltılmalı ve hastalığın ilerlememesi için dikkatli şekilde tedavi edilmelidir.

Boğaz enfeksiyonu ilaçsız geçer mi?

Boğaz iltihabı ilaçsız geçer mi? Hafif bademcik iltihabı vakası, özellikle soğuk algınlığı gibi bir virüsün buna neden olması durumunda mutlak bir tedavi gerektirmez . Bademcik iltihabında yeterli sıvı alımı ve uygun ağız bakımı önemlidir. Antiseptik gargaralarla gargara yapmak ağız bakımı için yeterlidir.

Boğaz enfeksiyonu tehlikeli midir?

Bu bakteriyel enfeksiyonlardan beta hemolitik streptokoklarla oluşan boğaz enfeksiyonu ayrı bir öneme sahiptir. Tedavi ihmal edilirse kalpte, böbreklerde ve eklemlerde ciddi hastalıklara neden olur. Hastalık belirtileri şiddetli boğaz ağrısı, ateş, halsizlik, eklem ağrıları şeklinde ortaya çıkar.

Bogaz Enfeksıyonu kac gunde gecer?

Viral boğaz iltihaplanması ortalama 7-10 günde geçer.

Boğaz enfeksiyonu kaç gün sürer?

Viral bir enfeksiyonun neden olduğu boğaz ağrısı genellikle beş ila yedi gün sürer ve tıbbi tedavi gerektirmeden kendiliğinden sona erer.

Geçmeyen boğaz iltihabına ne iyi gelir?

Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.