Bezelyeden ne yapılır

Bezelye nerede kullanılır?

Bezelye pek çok yemekte ve çorbalarda kullanılır. Bezelye taneleri taze olarak çok çeşitli yemekleri yapılıp yenildiği gibi kurutularak, dondurularak, konservesi yapılarak ileride tüketmek için saklanabilir. Kuru bezelye protein ve nişasta açısından taze bezelyeden daha zengindir.

Dondurulmuş bezelye nasıl pişer?

1 orta boy patatesi ve havucu küçük küçük küp küp doğrayıp ekleyelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra dondurucudan çıkardığımız bezelyeyi hiç çözdürmeden üzerine ekleyelim. (Taze de aynı şekilde kullanabilirsiniz. ) Güzelce karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım.

Pişmeyen Bezelyeye ne yapılır?

Asla! Bekletildiği için kurumaya ve sertleşmeye başlayan bezelyeleri bir gün soğuk suda bekleterek yeniden dirilip tazeliklerine kavuşturabilir, onları kurtarabilirsiniz.

Konserve bezelyeden yemek olur mu?

Konserve bezelye belli bir miktar pişmiş olduğu için kavurma kısmında bezelyeyi eklemiyoruz. Yaklaşık 20 dk, patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra bezelyeyi de ekleyip bir 10 dk daha pişirip yarım saat dinlendirdikten sonra yemeğe hazır. Tuz ve baharat miktarı damak zevkine göre değişebilir.

Haşlanmış bezelye ile neler yapılabilir?

Bezelye Tarifleri: En Nefis 15 Bezelyeli Yemek

  • #2 Yoğurtlu Bezelye Salatası (videolu) …
  • #3 Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? …
  • #4 Bezelyeli Havuç Salatası (videolu) …
  • #5 Bezelyeli Makarna Tarifi (En Lezzetli Hali)(videolu) …
  • #6 Tavuklu Bezelye Yemeği (videolu) …
  • #7 Bezelye Salatası …
  • #8 Bezelyeli Pilav Tarifi.

Bezelye hangi gruba girer?

Sebze Grubunda Yer Alan Besinler – Karnabahar, kereviz, soğan, enginar, beyaz lahana gibi beyaz renkli sebzeler, – Mısır, patates ve bezelye gibi karbonhidrat içeriği yüksek olan sebzeler.

Dondurulmuş bezelye çiğ mi?

Dondurulmuş bezelye çiğ mi? Bezelyeleri saklamanın en pratik yöntemi tabii ki onları ayıklar ayıklamaz çiğ şekilde buzluğa atmak olacaktır. Ancak bu pratik yöntem, bezelyelerin zaman içinde koku üretmesine neden olabilir, çiğden koyduğunuz bezelyeler besin değerlerini yitirebilir, renkleri zaman içinde soluklaşabilir.