Bebeğin bıngıldağı içeri çöktü

Bıngıldak çökmesi tehlikeli mı?

Bu durum kemik gelişiminin yetersiz, kafa içinde sıvı toplanması, tiroit bezinin yetersiz çalıştığını gösterir. Bebeğin baş çevresi yakından izlenmeli ve herhangi bir olumsuz durumda doktora müracaat edilmelidir." diyor.

Bıngıldak çökmesi nasıl düzelir?

Bıngıldak çökmesi, rutin kontroller esnasında doktoru tarafından ya da ailelerinin bebeğin kafatasını okşaması ile kolay bir şekilde teşhis edilebilmektedir. Genellikle sıvı kaybından kaynaklanan bıngıldak çökmesi, bebeğe verilecek olan sıvı takviyesi ile düzeltilebilmektedir.

Bıngıldak çöküklüğü neden olur?

Bebek yetersiz sıvı ile beslenirse ve uzun süreli kusma/ishal gibi durumlar olursa bıngıldağında çökme meydana gelebilir. Bıngıldak çökmesi yapılan muayenelerde kolay bir şekilde tespit edilebilmektedir. Bu gibi bir durum hissedilirse vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir.

Bıngıldak Cokmesi normal mi?

Bu durum normal karşılanır ve endişe edilmesine gerek yoktur. Öksürme, kusma veya ağlama sırasında da bıngıldakta hafif kabarma görülebilir.

Bıngıldak bastırılırsa ne olur?

Central Hospital'dan Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Gonca Özmen, “Bıngıldak sanıldığı kadar hassas değildir, koruyucu zarı sağlamdır. Çok sert bir darbe almadıkça, hafif çarpmalardan zarar görmez” diyor.

Bıngıldak çökmesi ne zaman geçer?

Sağlıklı bebeklerde bıngıldak genellikle 12.-18. aylar arasında kapanmaktadır. Bununla birlikte, bazı bebeklerde bıngıldağın kapanması 24. aya kadar uzamaktadır. Bazı bebeklerde ise ön bıngıldakla birlikte arka bıngıldak da görülmektedir; bu bıngıldağın ise en geç 3. ayda kapanması gerekmektedir.

Bebeğin başı ne zaman sertleşir?

Bebeklerde kafanın ön tarafında a ve başın arkasında bıngıldak noktaları görebilirsiniz. Zamanla, bıngıldaklar sertleşir ve kapanır. Bebeğinizin başındaki bıngıldak genellikle doğduktan 2 ay sonra kapanır. En üstteki bıngıldak ise 7 ve 18 aylıkken kapanmaktadır.