Asteğmen ne yapar

Asteğmen Ne Demek? … Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev alan asteğmen; takım komutanı, batarya ya da adestim subayı olarak çalışır. Akademik ya da teknik bilgileri doğrultusunda orduya fayda sağlamaları amacıyla görevlendirilen asteğmenler ülkemizin mevcut askeri sisteminde teğmen ile kıdemli başçavuş arasında yer alır.

Asteğmen kaç yıl görev yapar?

Bu süreler TSK Personel Kanunu'nda belirlenmiştir. Meslekçi asteğmenlerin acemilik eğitimi 1 ay, takım komutanı asteğmenlerin acemilik eğitimi ise 2.5 ay sürmektedir. Asteğmen adayları askeri okulda eğitim görüp mezun olduktan sonra 10-11 ay görev yapmaktadır.

Asteğmenler ne kadar maaş alır?

2022 yılı asteğmen maaşları güncel zamlar ile birlikte, yapılan görev tanımına göre değişmekle birlikte 9.198 – 12.000 TL arasındadır. Doğu illerinde görev alan asteğmenlerin maaşları Batı'ya kıyasla daha yüksek olmaktadır.

4 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Asteğmen istifa edebilir mi?

İlgili kanun hükmü uyarınca; Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK ) bünyesinde çalışan muvazzaf subay ve astsubaylar fiilen 15 yıl hizmet etmedikçe istifa edemezler. Buradaki 15 yıllık süre mecburi hizmet süresidir.

Asteğmen silah taşır mı?

Tabanca atış görevi genellikle askerde kendi mesleğini yapan asteğmenlere (Veteriner, Psikolojik danışman, doktor vb. sınıflardakilere) verilir. Tüm yedek subayların, kadrolarında geçen tabancayı taşıma hakları vardır, fakat birlik komutanları buna pek yanaşmazlar.

Asteğmen ne kadar görev yapar?

Dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek subay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve asteğmen rütbesine naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.

Asteğmen nöbet tutar mı?

Kısım amirliğinin yanı sıra, komutanlık bünyesindeki birimlerde takım komutanı, batarya subayı, atış destek timi subayı ya da eğitim subayı olarak görev alabilen asteğmenin genel görevleri arasında şunlar bulunur: Nöbet tutmak, … Tim komutanı olarak emirlerine verilen takım ile birlikte operasyonlara çıkmak.