9155 karayollari geçiş ücreti cezası ödeme

9155 karayolları geçiş ücreti cezası nedir?

9155 vergi kodu, ücretli karayollarından geçen araçların ödemesi gereken vergiyi ifade eder. Ülkemizde HGS ve OGS gibi geçiş sistemleri ile bu vergilerin tahsili kolayca yapılır. … 9155 vergi koduyla görülen borç varsa karayolları geçiş ücreti ödemesi istendiği anlaşılır.

Karayolları geçiş ihlali nereye ödenir?

Geçiş İhlali Ödemeleri Nereye Yapılır? HGS ihlalli geçiş ödemelerini hesabına bakiye yükleyerek yapabilirsiniz: PTT HGS Bakiye Yükleme Sayfası anlaşmalı bankaların internet şubelerinden.

HGS geçiş cezası nasıl ödenir?

Hgs cezanızı ilk olarak hgs bakiye yükleme noktalarından ödeyebilirsiniz. İkinci olarak ise PTT ödeme noktalarından gecikmiş hgs cezanızı kimliğiniz ve araç plakanızla birlikte yatırabilirsiniz. Hgs cezanızı anlaşmalı bankalardan online olarak da ödeyebilirsiniz.

Otoyol geçiş ücretleri nasıl ödenir?

OGS/HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.

HGS 15 gün içinde ödenmezse ne olur 2021?

2021 HGS kaçak geçiş ücreti geçiş yerlerindeki ücrete göre belirlenmektedir. Mesela siz 5 TL olan bir gişeden geçiş ihlali yaptınız ve 15 gün içerisinde bakiyenize ödeme yapmadıysanız, geçiş ücretinin tam 11 katı yani 55 TL cezai işlem uygulanmaktadır.

Karayolları geçiş ücreti ne kadar?

Otoyollar

SINIFARAÇ TİPİKÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETİ(TL)
1AKS ARALIĞI 3.20 m'DEN KÜÇÜK İKİ AKSLI ARAÇLAR8,25
2AKS ARALIĞI 3.20 m VE 3.20 m.'DEN BÜYÜK UKOME KARARI GEREĞİNCE GEÇEBİLEN VE GEÇEMEYEN HER TÜRLÜ İKİ AKSLI ARAÇLAR10,75
33 AKSLI HER TÜRLÜ ARAÇLAR23,25
44 VE 5 AKSLI HER TÜRLÜ ARAÇLAR46,00

TK 26 L 5 2 ceza maddesi nedir?

Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak, 26/2 trafik cezası 1002 tl idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır.